Komarovskii explică din ce cauză poate apărea febră la copii fără alte simptome

Komarovskii explică din ce cauză poate apărea febră la copii fără alte simptome

Febra apare frecvent la copilași din diverse motive. Pediatrul Evghenii Komarovskii chiar menționează că e puțin probabil să existe vreun părinte care nu s-a confruntat cu febra la copilul său. Un părinte i-a adresat întrebarea medicului pediatru: „Care este cauza febrei la copil dacă alte simptome nu sunt?”.

Evghenii Komarovskii a menționat că în majoritatea cazurilor, febra înaltă înseamnă infecție acută, fie de origine bacteriană, fie din cauza unor viruși. Dar infecția bacteriană neapărat are și alte semne, spre exemplu angina neapărat vine cu dureri în gât, apendicita provoacă dureri în burtă, iar meningita – greață și dureri de cap etc.

Dar iată infecțiile provocate de viruși, și care în afară de febră nu mai au și alte simptome, se întâlnesc frecvent. În astfel de cazuri, când există febră fără alte simptome, de obicei vinovați sunt așa-numiții enterovirușii. În astfel de caz părinții trebuie să-i ofere mai multe lichide copilului, să nu-l hrănească forțat, să aerisească încăperea și să asigure umiditate normală. În cază că medicul recomandă, atunci să se recurgă la anumite acțiuni pentru a reduce febra.

Deja după apariția altor simptome medicul poate pune o diagnoză corectă. Însă dacă alte simptome așa și nu apar, însă starea de sănătate nu se îmbunătățește către a 4-a zi și continuă să se ridice febra, este cazul să mergeți la medic. Acesta ar trebui să vă pună să dați analize la sânge și urină, ceea ce va permite stabilirea unei diagnoze concrete. 

 

Informații: komarovskiy.net

Foto: ivona.bigmir.net

Adaugă comentariu

Închide