Preotul Maxim Melinti le zice părinților că dacă copilul plânge mult din motive neclare el trebuie dus la medic, nu la biserică

Preotul Maxim Melinti le zice părinților că dacă copilul plânge mult din motive neclare el trebuie dus la medic, nu la biserică

Preotul Maxim Melinti, cunoscut prin modul său modern și nonconformist de a comunica despre religie, a vorbit recent într-un video și despre părinții care merg pe la biserici și mănăstiri ca să-și „trateze” copiii sau să „scoată duhul rău” din rude și cunoscuți. Părintele a remarcat că sunt cazuri când oamenii au nevoie de specialiști, poate de psihologi, iar ei sunt convinși că au în ei duh rău și stau acasă agravându-și starea.

Referindu-se la procedura de „scoatere a duhului rău” din oameni, Maxim Melinti a zis că a văzut pe grupuri tematice pentru mame întrebări precum „Copilul plânge foarte mult noaptea, oare ce e de făcut?” și răspunsuri de genul: „Du-te la biserica cutare, să i se citească rugăciunea cutare!”, deși de fapt acea mămică ar trebui să ceară sfatul medicului și să vadă dacă copilul nu are probleme de sănătate.

Preotul a zis că mulți oameni care au spre exemplu epilepsie cred că „sunt îndrăciți”, „cu duh rău în ei” și stau acasă în timp ce boala li se agravează. „În multe situații omul trebuie să se adreseze la psiholog și nu la preot”, a accentuat părintele Melinti.

Totodată, în video preotul a vorbit și despre faptul că nu este corectă față de femei atitudinea bisericii, el consideră incorect faptul că femeile nu pot participa la botezul propriilor copii după ce i-au purtat 9 luni și au trecut prin durerile nașterii.

Mai multe opinii foarte bune ale preotului le puteți auzi în interviul video integral:

 

Foto simbol de copertă: provincial.md

Adaugă comentariu