4 idei utile cum păstrezi alimentele proaspete și la îndemână

4 idei utile cum păstrezi alimentele proaspete și la îndemână

Pentru a păstra mai bine alimentele și a reduce risipa, te poți inspira din ideile care urmează privind păstrarea acestora. Așa îți vei economisi și timpul pentru gătit căci alimentele vor fi și la îndemână.

 

1. Alimentele proaspete pot fi puse în pachete cu etichetă ca să le dai la congelator. Congelarea porționată te va ajuta să utilizezi mai ușor produsele, iar eticheta aplicată îți va permite să depistezi mai ușor alimentul de care ai nevoie.

 

2. Bunicii noștri păstrau produsele în cămară. Poți urma acest exemplu. Într-un dulap păstrează legumele precum cartofii și ceapa, iar în borcănașe de sticlă poți ține crupele și fulgii.

 

3. Verdeața și o bună parte din legume pot fi păstrate în recipiente sau pe un blat în afara frigiderului. Verdeața o poți pune într-un ghivechi cu apă, astfel aceasta va rămâne mai mult timp proaspătă. De asemenea, poți pune o tava suspendată ca să economisești din spațiu.

 

4. Pentru produsele din frigider utilizează recipiente transparente. Arată frumos, dar și e foarte ușor să identifici astfel produsul de care ai nevoie. 

 

Idei și imagini: ikea.com

Adaugă comentariu