5 cele mai bune plante pentru camera copilului

5 cele mai bune plante pentru camera copilului

Plantele din casa noastră ne ajută să purificăm aerul, acesta fiind beneficiul lor de bază. Iar atunci nd ne gândim la copiii noștri e și normal că le dorim tot ce e mai bun și să fie inofensiv pentru ei. Astfel, vă propunem o listă cu 5 plante foarte potrivite pentru a fi puse în camera copilului.

Prima opțiune este cactusul de Craciun, cunoscut de noi și cu denumire de Crăciunel. Este o plantă care crește foarte ușor. Pe lângă benefiicile sale de a curăța aerul, această plantă va încânta privirile micuțului, dar și ale voastre, cu florile sale bogate ce apar ,anume în perioada sărbătorilor de iarnă.

O altă plantă prietenoasă cu copiii este coleus sau urzicuța. Numele nu are nicio legatură cu vreun eventual risc la adresa minorului care va fi atras de varietatea de culori a frunzelor, ca un spectacol tomnatic. Dar agtenție, deși este inofensivă pentru oameni, urzicuța este toxică pentru animalele de companie. Deci dacă aveți acasă o pisică sau un cățel amator de plante, mai bine să renunțați la urzicuță.

 

Cei mici sunt atrași de forme și culori neobișnuite, iar un ghiveci cu aloe vera le poate satisface interesul. Este o plantă suculentă, campionă a purificării aerului din încăpere prin eliminarea formaldehidei, o substanță cancerigenă care se găsește în adezivul și materialele din care sunt fabricate mochetele și canapelele, și în mobilierul din semifabricate de lemn. Mai mult, aloe vera elimină și benzenul din atmosferă, substanță care se folosește în compoziția vopselurilor și a decoloranților. În condițiile în care aloe vera este una dintre plantele care poate crește fără pământ, o puteți pune într-un ghiveci umplut cu pietriș, nisip sau un amestec din aceste două, pentru o prezență exotică în camera copiilor.

Planta șarpe este o altă opțiune sănătoasă, la propriu, filtrând aerul de formaldehida care se găsește până și în hârtia igienică, șervețele și diferite produse cosmetice, purificând atmosfera și aducându-l pe Moș Ene pe la gene mai repede.

Dacă vă doriți și niște culoare în camera copilului, vă îndemnăm să mizați pe violeta africană, plantă care înflorește tot anul, cu o simbolistică asociată dragostei de mamă. Culorile florilor sale variază de la  violet intens, până la albastru, roz și alb. Există și violete africane cu flori roșii sau cu flori cu marginile albe. O poți cultiva usor într-un alt ghiveci doar tăind o frunză de violetă și sădind-o în pământ umed.

 

Surse: Hubpages.com, Gardeningknowhow.com, Wellnessmama.com; casepractice.ro

 

 

Adaugă comentariu