9 moduri originale să faci o grădină la balcon sau chiar în apartament

9 moduri originale să faci o grădină la balcon sau chiar în apartament

Un balcon doldora de flori și de verdeață reprezintă o priveliște frumoasă și relaxantă, unde poți servi cafeaua în liniște, dar și poate deveni o mini-grădină cu plante aromate și bune pentru gătit. În acest articol îți propunem câteva idei cum să-ți faci acasă o grădină adevărată, fie plină de flori, fie de verdeață aromată.

 

1. Plante cățărătoare

Un balcon plin de plante cățărătoare va fi plăcut de admirat și din casă, și de afară. Aceste plante vor crea impresia unei păduri tropicale.

 

2. O grădină cu ghivece de flori

Dacă nu ai nici timp și nici dorință să te ocupi de ghivece speciale pentru grădină, poți pune la balcon niște flori în ghivece obișnuite. Arată la fel de frumos, plus că o parte din plante pot fi cele care stau de obicei în casă, iar pe timp de vară le poți scoate la balcon. Ghivecele se prind destul de ușor cu instalații speciale din sârmă groasă.

 

3. Pervazul ferestrei pentru compoziții mai complicate

Compozițiile mai complicate arată foarte bine pe pervazul ferestrelor. La flori pot fi adăugate plante „neprevăzute”, cum ar fi salata sau un dovleac.

 

4. Ghivece care îți aduc aminte de vacanță

Pietricelele adunate în timpul concediului la mare poate fi folosit pentru a schimba aspectul ghivecelor. Un balcon obișnuit devine astfel o parte din Marea Mediterană.

 

5. O plantă de dimensiuni mari

Atmosfera unei grădini adevărate o poate aduce o plantă de dimensiuni mari care să fie plasată în colțul balconului. Alegi planta conform gusturilor proprii și pe lângă priveliștea plăcută, poți beneficia și de legume proaspete.

 

6. O mini-grădină cu plante aromate

Chiar și pe cel mai mic balcon este loc pentru o mini-grădină cu plante aromate pentru ceai sau salate. Plus la aceasta, ele pot fi crescute în ghivece făcute din cutii de conserve, ceai sau cafea. Acestea pot fi legate de pod și lăsate să atârne, pot fi puse pe un pervaz sau chiar pe podea.

 

7. O nouă viață pentru mobila veche

Poți folosi scaunul stricat sau tumba ce nu-ți mai trebuiește pentru amplasarea ghivecelor ca în imaginea de mai sus.

 

8. Cizmele de cauciuc pentru florile preferate

Cizmele care nu le mai folosești le poți utiliza pentru a planta florile ce preferă umezeala. Acest „ghiveci” nu lasă apa să iasă și asigură un mediu propice pentru creșterea plantelor.

 

9. Principala decorațiune în orice grădină

Și desigur, orice grădină este mai frumoasă dacă este vizitată de animăluț. Grădina de la balcon poate deveni locul preferat al patrupedului, unde se poate odihni și se poate juca cu fluturașii care vin la florile voastre.

 

Foto: adme.ru

Adaugă comentariu