Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum să alegi draperii pentru o cameră de zi mică

Cum să alegi draperii pentru o cameră de zi mică

Alegerea stilului de draperii pentru un living mic poate părea o sarcină descurajantă. Lungimea draperiei, materialul şi detaliile armonioase sunt câteva lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare pentru a evita îngreunarea camerei. Decorarea balcoanelor sau a ferestrelor din camera de zi este cea mai bună modalitate de a aduce stil, creativitate şi de a schimba aspectul camerei ori de câte ori vrei, scrie realitatea.md

Când vine vorba de decorarea unui spaţiu mic, chiar şi alegerea celei mai potrivite draperii living poate fi dificilă, deoarece trebuie să eviţi să faci camera să pară grea şi pentru că aceasta are nevoie de lumină pentru a o face să pară mai mare şi mai confortabilă.

Printre nenumăratele culori, texturi, materiale şi lungimi s-ar putea să fiţi confuz cu privire la cea mai bună draperie pentru o cameră de zi mică, dar există cu siguranţă o modalitate de a o alege pe cea potrivită. Urmând aceste şase sfaturi utile, poţi face o alegere informată şi echilibrată. Lungimea unei draperii living Draperiile din living pot juca mai multe roluri, dar este esenţial ca atunci când este vorba de o cameră mică şi înaltă să se accentueze acest aspect, încadrând ferestrele înalte prin atragerea privirii spre tavan, scrie adevărul.ro.

În cazul în care încadrezi o fereastră, ţine  cont de faptul că lungimea draperiilor trebuie să fie întotdeauna de două ori mai mare decât cea a ferestrei, deoarece atunci când perdelele sunt prea scurte par să truncheze spaţiul de pe perete. Pentru o idee elegantă, le poţi lăsa să atârne generos peste podea, mai ales dacă livingul are o podea de calitate, cum ar fi parchetul, sau pentru un impact curat, conturat, lasă-le să abia atingă podeaua.

Spaţiu pentru lumină

Draperiile sunt folosite pentru a acoperi, pentru a ascunde de ochii curioşi şi pentru a proteja de lumină în timpul odihnei, dar în realitate o draperie este mult mai mult: un instrument pentru a îmbunătăţi camera, pentru a decora, dar mai ales pentru a primi lumina, făcând-o moale.

Atunci când ai la dispoziţie o cameră destul de mare, optează pentru draperii living din materiale textile uşoare care filtrează lumina, dar nu o ascund complet. Una dintre cele mai potrivite este inul, dar şi bumbacul clasic şi, de ce nu, mătasea magnifică în alb, bej şi fildeş, poate cu modele geometrice, care uşurează şi înfrumuseţează atmosfera.

Materiale cu două straturi

O idee ideală pentru a-i mulţumi chiar şi pe cei care îşi doresc întuneric aproape total în cameră este folosirea mai multor straturi de draperii living diferite pentru a crea o soluţie care ajută la amortizarea zgomotului exterior, menţine o temperatură confortabilă, protejează intimitatea şi, în acelaşi timp, reglează cantitatea de lumină care intră.

În principiu, asamblarea unei draperii living cu două straturi constă în fixarea unui suport dublu, în care se plasează o draperie din ţesătură uşoară, pe primul suport şi apoi se adaugă o draperie mai groasă de tip blackout pe cea de-a doua. Cu acest tip de alegere poţi închide complet draperiile atunci când îţi doreşti să te odihneşti confortabil pe canapea sau să te uiţi la televizor relaxat, iar în timpul zilei să ţii jaluzelele blackout deschise, lăsându-le pe cele luminoase în prim-plan pentru a asigura iluminarea necesară pentru micul living.

Adaugă detalii armonioase

Draperiile ocupă mult spaţiu vizual, aşa că este important să te gândeşti cu atenţie la culoarea şi modelul cele mai potrivite pentru nevoile tale. Ia în considerare modelul şi materialul care acoperă mobilierul, precum şi culoarea acestuia şi, mai ales, a pereţilor. Apoi, fă consideraţii: draperiile cu linii verticale adaugă înălţime, ţesăturile împletite plasate doar în partea centrală adaugă textură şi aerisire, modelele stilizate întunecate pe culori deschise, cum ar fi albul şi bejul, înfrumuseţează spaţiul şi nu îl îngreunează.

Evită modelele damasc orizontale şi culorile grele, cum ar fi albastru marin, mov sau violet, dacă vrei amploare, în schimb gândeşte-te la nuanţe pastelate, cum ar fi albastru deschis, verde şi galben, dacă vrei culoare şi vitalitate, menţinând în acelaşi timp echilibrul corect.

Poziţionează corect draperia

Conform ghidurilor stilului contemporan, tija de draperii living trebuie montată chiar sub tavan pentru a face camera să pară mai înaltă şi pentru a da o senzaţie de spaţiu, mai ales dacă sufrageria trebuie să pară vizual mai mare. În cazul în care draperia acoperă o fereastră mare, vei obţine o senzaţie de adâncime, în timp ce în cazul în care acoperi o fereastră mai mică, atunci când draperia rămâne închisă, tavanul va părea mai înalt, iar când o ţii deschisă vei obţine lăţime.

Tije adecvate

Atunci când decizi să cumperi draperii living noi, te gândeşti imediat la culoare şi la ţesătură, iar elementul care trece de obicei pe locul doi este tija, care în schimb este punctul central atât pentru rolul pe care îl joacă, cât şi pentru potenţialul său care ar putea fi exploatat la maximum.

De fapt, ai putea lua în considerare cumpărarea de tije reglabile care, prin extensie, ajută la crearea unei senzaţii de spaţiu prin încadrarea ferestrei şi a tuturor obiectelor de mobilier plasate în faţa acesteia.

Pe de altă parte, aceeaşi tijă poate fi ea însăşi un detaliu de design, alegând o structură lucrată pentru sufragerii mobilate clasic sau asortarea culorii cu cea a altor elemente fundamentale, cum ar fi canapeaua şi fotoliile, sau cu aceeaşi culoare cu cea a ţesăturii pentru stiluri moderne şi proaspete.

Share:

Articole recomandate