Are 20 de ani, doi copii mici, și e din nou însărcinată. O familie la limita sărăciei are nevoie de ajutor

Are 20 de ani, doi copii mici, și e din nou însărcinată. O familie la limita sărăciei are nevoie de ajutor

Alina Flocea are 20 de ani și este mama a doua fetițe, una de 3 ani, alta de 9 luni. Iar astăzi Alina poarta sub inimă al treilea copil, fiind însărcinată în luna a 5-a. Alina trăiește în concubinaj cu un tânăr de la care a și adus pe lume copiii, dar cu care încă nu s-a căsătorit oficial.

Despre cazul Alinei am aflat de pe pagina de facebook Daruiesteunzambet.org, administrate de jurnalista Irina Lencăuțan. Alina este o femeie harnică. A muncit mult cu ziua prin sat și a cumpărat o casă care are peste 150 de ani. I-a schimbat un geam și ușa, a făcut un pic de reparație în casă din puținul pe care îl are, soba și bucătărie improvizată.

Alina muncește din greu și acum, cu ziua, când burtica este mare. Spune ea că a mers la medic pentru contracepție, dar a fost târziu. Deja purta sub inimă un alt prunc. Nu a găsit curajul să avorteze. Așa că își asumă toată responsabilitatea și își hrănește copiii cum poate.

Concubinul este un bărbat agresiv uneori și o bate, banii pe care ii câștigă el, îi bea. Alina spune că nu are cum scăpa de el, pentru că el nu va pleca din această casă, iar ea nu are unde să se adăpostească cu copiii.

Alina este o adevărată eroină. A trăit multă suferință în copilărie și continuă să îndure greutăți la maturitate. Ea primește de la stat o indemnizație de 750 de lei pentru îngrijirea celui de-al doilea copil. Ăsta este venitul stabil, lunar.

Destinul ei îl putem schimba împreună. Astăzi Alina visează la o mașină de spălat, fie și manuală, căci nu au apă conectată la casă și cară de la fântâna. Totuși, o astfel de mașină de spălat ar ajuta-o enorm, pentru că nu ar mai pierde ore în șir la spălatul cu mâna a rufelor.

Alina spune că are o vară înainte să muncească până la naștere, ca să adune bani pentru materiale de construcții. Ea speră ca până în iarnă să își mărească spațiul de locuit. Iar după ce va naște, va merge din nou la muncă pentru a-și hrăni puii.

Jurnalista Irina Lencăuțan vine cu o rugăminte: „Haideți să ajutăm această copilă și să îi reducem din povara grea a vieții. Haideți să îi oferim Alinei posibilitatea de a avea o mașină de spălat semiautomată, iar dacă vom avea posibilitatea să îi tragem apă și canalizare în casă. Să îi aducem materiale de construcții, din puținul pe care îl avem acasă. Fiecare cărămidă contează. Produse alimentare, cearșafuri și haine, toate sunt binevenite. Haideți să oferim un viitor acestei familii. Sunt sigură că putem schimba destine”.

Pentru ajutorul pe care puteți și doriți să-l acordați o puteți contacta pe Irina!

Adaugă comentariu