Campania de Crăciun! Caritate pentru familiile cu tripleți din Moldova!

Campania de Crăciun! Caritate pentru familiile cu tripleți din Moldova!

Continuăm tradiția poveștilor legate de cea de-a șaptea ediție a Crăciunului Copiilor și astăzi venim cu o nouă serie de istorii despre tripleți. De data aceasta este vorba despre trei familii, care au fost binecuvântați, în vara acestui an, cu trei micuți născuți concomitent. Și fiindcă părinții sunt foarte ocupați, căci nu e șagă să crești trei bebeluși concomitent, am primit cam puțină informație despre familii, așa că le prezentăm familiile într-un articol comun.

Familia Lupu din capitală a fost anunțată de medic că va avea un copil la prima ecografie, care a avut loc la 6 săptămâni. Marea noutate, și anume faptul că Dumnezeu le-a dăruit tripleți, au aflat-o la ultrasonografia de la12 săptămâni. Ambii părinți au avut parte de un șoc, dar la întrebarea dacă doresc să fac o reducție, răspunsul a fost un „NU” categoric. Emoțiile puternice au persistat și atunci când au aflat că vor avea trei băieți. Astfel, la 27 iulie, au apărut - Chiril cu o greutate de 2,180 kg, Matei - 2,90 kg și Marc - 1,990 kg. Cea mai mare dificultate este că întreaga familie locuiește cu bunicii într-un apartament din capitală. Iar zilnic se folosesc a câte 30 de scutece și o cutie de lapte formulă de 300 de grame.

La 7 săptămâni de sarcină, familia Solonari din Fălești a aflat că vor avea tripleți. Andrei, Matei și Maxim sunt îngerașii care s-au născut la 30 de săptămâni. Deși, sarcina nu a fost nici pe departe una ușoară, mămica fiind sub supravegherea specialiștilor din Chișinău pe tot parcursul acelei perioade, greutățile de atunci au rămas deja în urmă, căci azi au de întâmpinat cu tărie mult mai multe. Lunar familia procură câte patru cutii de scutece, iar o cutie de lapte formulă în sumă de 270 de lei este utilizată în mai puțin de 24 de ore.

Maria, Alex și Ion sunt trei copilași, care începând cu luna august 2018, au adus soarele în familia Cotruță din capitală. Părinții au aflat că vor avea tripleți abia la ce-a de-a patra ecografie, iar emoțiile au crescut și mai mult atunci când medicul i-a anunțat că vor fi doi băieți și o fată. Copiii au fost numiți în cinstea bunicilor și s-au născut la 37 de săptămâni. Ambii părinți nu au un loc de muncă și se dedică în totalitate creșterii bebelușilor.

 

Aceste familii au fost selectate de noi pentru a le oferi ajutoare la cel mai mare bal de sărbători „Crăciunul Copiilor”, organizat de Odoraș al 6-lea an consecutiv. Dacă doriți și aveți posibilitatea, puteți oferi cadouri acestor copilași în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 15 decembrie curent. Puteți aduce cadourile cu mențiunea „pentru familia Lupu, sau Cotruță, sau Solonari”. Mai multe detalii despre eveniment, aflați AICI.

 

Foto: arhivele personale

Adaugă comentariu