De ce mamele din Moldova nu zâmbesc?

De ce mamele din Moldova nu zâmbesc?

Zâmbetul trebuie să fie bijuteria zilnică a fiecărei persoane, dar mai ales a unei femei care este mamă, care ține de mână un copilaș sănătos, dulce și drăgălaș. Recent, într-un grup pentru mame de pe facebook, a fost postat un mesaj despre lipsa zâmbetelor de pe fața femeilor, chiar și atunci când acestea sunt alături de copilașii lor, la terenul de joacă sau la plimbare.

Adesea mamele nu comunică atunci când sunt la terenul de joacă, iar dacă acestea nu socializează, cum să socializeze cei mici, care abia învață să relaționeze cu lumea din jur și ar trebui să ia exemplu de la părinți? 

S-au găsit persoane care să îi dea dreptate, dar și persoane care au menționat că există totuși și fețe zâmbitoare și calde, pe care uneori nu le observăm. Lipsa zâmbetelor de regulă este provocată de problemele pe care le are fiecare persoană, de educația pe care a primit-o, iar uneori această lipsă de comunicare este generată și de teama ca nu cumva copilul să aibă parte de vreo experiență neplăcută - acestea sunte cele mai frecvente motive pe care le-au identificat participantele la discuție. Au fost însă mame care au menționat că acest aspect vine cumva din societatea în care trăim, or ne-am obișnuit să nu zâmbim celor din jur și că acest fapt poate fi ușor observat mai ales atunci când mergem peste hotarele țării.

În concluzie, zâmbiți, nu vă costă nimic, pentru că doar așa putem crea o societate mai bună pentru noi, dar și pentru copiii noștri.

Foto: understood.org

Adaugă comentariu