Metoda inedită a unui profesor de a-i încuraja pe elevii săi (Video)

Metoda inedită a unui profesor de a-i încuraja pe elevii săi (Video)

Chris Ulmer este un professor care a decis ca fiecare zi de școală la Keystone Academy din Jacksonville, Florida, să înceapă cu 10 minute de complimente. Astfel, profesorul, în acest interval de timp discută cu fiecare elev în parte și îl inundă cu complimente.

Profesorul de numai 26 de ani, a postat pe facebook un material video care a devenit repede foarte popular pe internet. În acest filmuleț, Chris demonstrează cum poate să încurajeze fiecare elev în parte. ”Simple menţiuni ale calităţilor îi fac să se concentreze pe ceea ce pot să facă, în loc de ceea ce nu pot să facă”, spune profesorul Chris Ulmer, potrivit antena3.

Ulmer a lucrat ca profesor pentru copiii cu nevoi speciale cu acelaşi grup de elevi în ultimii trei ani. Pentru că mulţi copii din această clasă au avut probleme la şcoală în trecut, Ulmer a decis să facă ceva prin care aceştia să se simtă siguri pe sine. ”Simple menţiuni ale calităţilor îi fac să se concentreze pe ceea ce pot să facă, în loc de ceea ce nu pot să facă”, spune profesorul Chris Ulmer.

”În loc să mă concentrez pe defecte, pun accentul pe talent”, scrie acesta în descrierea clipului, adăugând că acest obicei i-a învăţat pe copii să îşi facă complimente unul altuia. Schimbul de complimente i-a ajutat şi să socializeze mai bine.
„Ura este un comportament care se învață. Dragostea e naturală”, spune Chris.

Foto: autismspeaks.org

Adaugă comentariu