Nu îşi poate permite o soţie casnică

Nu îşi poate permite o soţie casnică

Steven Nelms şi soţia sa, Gloria, sunt împreună deja de 3 ani. Atunci când s-a născut fiul lor, Ezra, proaspeţii părinţi au decis că Gloria nu va mai lucra ci va avea grijă de bebeluş. Ceva timp în urmă, Steven a postat pe blogul său un post dedicate soţiei sale, care în scurt timp a devenit viral pe internet.

“M-am gândit mult la asta. Nu îmi pot permite o soţie casnică!” – a declarat Steven.

“Soţia mea stă acasă şi are grijă de fiul nostru în fiecare zi. Îi schimbă scutecele, îl hrăneşte, se joacă cu el, îl adoarme, îl înveseleşte când este trist – astea fiind doar o parte din treburile ei zilnice.

Da, ea este mamă şi e perfect normal să aibă grijă de fiul ei, doar că fiecare lucru pe care îl face are o valoarea materială. “

 

Steven a calculat cât valorează munca soţiei sale în bani:

-Salariul mediu al unei bone = 705 $ săptămânal, sau 36 660 $ anual;

-Servicii pentru curăţarea casei = de la 50 $ la 100 $, sau 5 200 $ anual;

-Servicii pentru persoana care se ocupă de cumpărături = 65 $ pe oră, iar anual 13 520 $;

-Bucătar = 240 $ săptămânal, sau 12 480 $ anual;

-Asistent-financiar (achitarea serviciilor comunale etc)  = 15 $  pe oră, 3 900 $ anual;

-Interacţiune profesională (mese de afaceri etc) = 75 $  pe oră, 900 $ anual;

-Spălătoria = 25 $  săptămânal, 1 300 $ annual.

“Într-un final suma estimată este de 73 960 de dolari anual. Deşi eu am calculat cu cele mai minime salarii, oricum nu îmi pot permite o astfel de soţie. Pe lângă toate astea, atunci când ai grijă de un copil nu poţi să îţi iei concediu medical, un weekend liber sau o vacanţă pe cinste pe care şi-o pot permite toţi cei care primesc câte 70 000 anual.

Îmi este ruşine de faptul că în tot acest timp ea uneori se simţea vinovată atunci când îşi cumpăra ceva pentru ea. Îmi e ruşine de faptul că ea simţea că nu are dreptul să cheltuie banii noştri. Ea mă iubeşte, îl iubeşte şi pe fiul meu şi evident că nu are grijă de noi pentru bani. Totuşi, trebuie să menţionez că treburile prin casă pe care le face valorează de două ori mai mult decât serviciul meu.

Prin această metodă foarte stranie încerc să vă spun cât de mult îmi apreciez soţia atât ca mamă a copilului nostru, cât şi ca sprijinul meu. Draga mea, eşti mai scumpă decât toate pietrele preţioase de pe această lume. Nu mi te pot permite!”


Sursa: weareglory.com

Foto: upsocl.com, dailymail.com

Adaugă comentariu