Primul bărbat educator la o grădiniță din Chișinău

Primul bărbat educator la o grădiniță din Chișinău

 

Dacă în Europa este ceva obișnuit ca în grădinițe să întâlnești educatori bărbaţi, la noi în țară este o raritate, dar nu e ceva inexistent. Victor Andrieș este un tânăr de 23 de ani, care iubește la nebunie copiii, motiv pentru care a ajuns să fie educator la o grădiniță privată din capitală, spărgând toate stereotipurile. 

Deși încă nu are copii și nici măcar nu este căsătorit, Victor se descurcă de minune în procesul de educare a copiilor. Recent, a absolvit Universitatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Profesor de Educație Fizică și Psihopedagogie. După finalizarea studiilor a primit propunerea de a se angaja în calitate de educator de schimb și instructor de sport la grădinița privată „Erudio”. Înainte de angajare, Victor a mai colaborat de nenumărate rânduri cu această grădiniță.

„Am lucrat la o tabără de copii, acolo unde am și cunoscut-o pe directoarea acestei grădinițe. Ulterior, am primit propunerea din partea ei ca să înlocuiesc un educator în timp ce acesta se afla în concediu. Am mers cu ideea de a-mi face activitatea mea sportivă, jocuri, gimnastică, înot etc. Așa s-a făcut că planurile s-au schimbat și am ajuns să activez în calitate de educator, temporar”, afirmă Victor Andrieș. 

 

Și în această vară Victor înlocuiește timp de o lună educatorul de la grupa mare, iar din toamna acestui an se va afla în fiecare zi alături de copilași, doar că în calitate de instructor sportiv, așa cum și visase de la bun început. Cu toate acestea, tânărul spune că experiența pe care o trăiește acum nu poate fi descrisă prin cuvinte, iar generația de copii care vine îl poate lăsa uneori fără replică.

„Este ceva ieșit din comun, o experiență frumoasă. Deși nu am visat sa fiu educator, ci instructor de sport și să lucrez cu un număr mare de copii și adulți, nu regret nici pentru o clipă că am ajuns aici. Se întâmplă uneori să vină copiii dimineață și să îmi spună anumite lucruri pe care eu nu le știam. Au avansat tehnologiile, au avansat și copiii. Cei din prezent, pe la vârsta de 5-6 anișor știu a citi în rând cu mine”, a mai adăugat tânărul.

 

Părinții salută inițiativa şefilor grădiniței de a angaja un bărbat în funcție de educator și au doar cuvinte de laudă în adresa tânărului, aceștia afirmă că la sfârșitul zilei copiilor le este foarte greu să se despartă de el. Și conducerea instituției spune că abilitățile bune de pedagog ale tânărului, dar și dragostea lui mare față de copii, i-a determinat să îl angajeze pe tânăr.

„Victor este foarte comunicativ, pozitiv, iar cel mai important este că el găsește limbă comună cu toți copiii. Știe foarte multe jocuri și activități interesante, ceea ce îi face pe copii să se atașeze de el”, ne-a comunicat doamna Iana, directoarea grădiniței private „Erudio”.

Foto/video: facebook.com

 

Adaugă comentariu