Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Șeful ANSP după deschiderea piețelor: Dacă continuăm așa, o să ajungem miercuri sau joi să se închidă piețele

Șeful ANSP după deschiderea piețelor: Dacă continuăm așa, o să ajungem miercuri sau joi să se închidă piețele

În prima zi de redeschidere a Pieței Centrale, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, se arată îngrijorat de fluxul mare de persoane și de felul în care se respectă regulile. „Dacă o să continuăm așa, o să ajungem miercuri sau joi când o să se închidă piețele”, a declarat șeful ANSP citat de agora.md.

Piețele s-au deschis și sub presing. Noi vedeam mulțimile de oameni care insistau să se redeschidă piețele ca să-și câștige bucata de pâine. Și eu eram conștient că lumea e impusă de situație să stea în piață, căci nu stă de bună voie. Bătaie de joc! Dacă o să continuăm așa, o să ajungem miercuri sau joi când o să se închidă piețele. Populația trebuie să înțeleagă că prin nepăsare, prin neluare act de învățămintele pe care le dă specialiștii, duc la aceea că se sufocă sistemul de sănătate”, a spus oficialul. 

Și iată fluxul acesta mare și nebun din Piața Centrală, prin nerespectarea regulilor de conduită, de igienă și purtare a măștilor, în câteva zile o să se reflecte la împotmolirea spitalelor. O să ajungem în situația Italiei când o să zicem – pe acesta îl luăm, pe acesta nu. Și o să întrebați iar sistemul de sănătate, de ce nu îl luați pe cutare? Pentru că cutare nu a ascultat și a vrut piață deschisă”, a spus șeful ANSP.

De pe 1 iunie piețele din Chișinău și Bălți și-au reluat activitatea.

 

Foto: jurnal.md

Share:

Articole recomandate