Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ideea inedită a mămicăi Rodica Rusu pentru a-și învăța copilul culorile

Ideea inedită a mămicăi Rodica Rusu pentru a-și învăța copilul culorile

Când devii mamă brusc capeți cunoștințe vaste în medicină, telepatie, psihologie și multe alte domenii”, afirma recent una dintre cele mai urmărite mămici din Moldova pe Instagram, Rodica Rusu. Se pare că culinăria este unul dintre aceste domenii, așa cum pe blogul ei găsim o postare interesantă despre cum își învață băiețelul culorile cu ajutorul deserturilor. Este o mămică responsabilă și are mare grijă ce ajunge în burtica lui Mark, feciorul său, iar din unele rețete improvizează adevărate lecții educative.

Bloggerița, care le împărtășește femeilor cele mai sincere gânduri legate de parenting, frumusețe și lifestyle, este tot mai admirată de mămici pentru felul ei responsabil de a-și crește odrasla. Spre exemplu, până la vârsta de doi anișori, aceasta i-a limitat accesul la dulciuri. Acum, că a mai crescut, îl răsfață, dar o face și mai grijuliu.

„Piciul meu este un pofticios, nu alta. Și e firesc. Ca mai toți copiii, de altfel. Dar, dincolo de poftă, contează și cum arată dulciurile pe care mami, adică eu, i le oferă. Și pentru că sunt o mămică responsabilă, până la aproape doi ani am limitat aproape în totalitate accesul lui Mark la dulciuri. Mi-am zis că atât cât îmi stă în putere voi avea mare grijă la ce bagă în burtică. Nu de alta, dar știți voi, vine o vârstă când mai greu ne putem impune în fața poftelor și capriciilor lor. Vorba ceea: copii mici probleme mici, copii mari, probleme mari…”

De cele mai multe ori îi gătește budincă cu brânză proaspătă sau tarte de măr cu vişină și stafide. Băiatul însă crește, iar gusturile lui se diversifică, așa că mămica nu-l lasă să se plictisească. Fiind și perioada când îl poți învăța culorile, formele geometrice etc., Rodica Rusu s-a gândit să îl surprindă pe cel mic cu un tort din jeleu.

„Și așa cum de la zis până la făcut nu a fost decât un pas, nu am dat greș. Mai ales că desertul este plin de culoare, se prepară repede, nu este prea caloric, e sănătos şi poate şi mami să guste din el. Ce să zic. Mark a fost atât de plăcut surprins, încât nu avea răbdare să guste din el. Şi în procesul de gătire era extrem de curios să vadă ce e cu acele cubuleţele colorate şi ce gust au”, povestește mămica.

Mai jos, bloggerița ne oferă și rețeta, care zice ea, este cât se poate de simplă:

Tort „Sticlă spartă”

Se prepară 3 tipuri de jeleu după instrucțiunile de pe ambalaj. Se lasă la frigider timp de câteva ore. Între timp, fierbem jumătate de litru de lapte și îl dizolvăm cu un pachet de praf pentru jeleu alb. Lăsăm să se răcească, dar să nu se întărească, ci atât cât să fie lichid.

După ce s-au întărit jeleurile colorate, le tăiem cuburi.

Într-un castron mare de sticlă adăugăm primul strat de bucăți de „sticlă spartă” din jeleurile colorate, peste care turnăm primul strat de jeleu alb. Aveți grijă să nu fie prea cald. Lăsăm pentru 15 minute la frigider. Repetăm procedura. Un strat de cubulețe de jeleu color peste care turnăm jeleul alb. Și punem iarăși la frigider. Repetăm de câteva ori procedura până se epuizează cioburile de „sticlă spartă”.  Am lăsat acest minunat desert la frigider câteva ore bune. Când s-a întărit bine l-am scufundat în apă fierbinte pentru 20-30 de secunde ca să se desprindă ușor din castron. Am așezat apoi platoul deasupra castronului și l-am răsturnat. Poftă mare!

În concluzie, mămica recomandă tuturor să recurgă la această rețetă, așa cum multitudinea de culori va fi o activitate amuzantă şi interactivă pentru copil, care se poate transforma într-o adevărată lecţie de învăţare a culorilor, fructelor, formelor şi gusturilor.

Sursa: rodicarusu.com

Share:

Articole recomandate