Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Alimentația cu care îți creşti şansele să devii mamă

Alimentația cu care îți creşti şansele să devii mamă

Dieta pentru fertilitate nu este deloc o noutate. De fapt, are la bază un studiu foarte amplu, început în 1991 şi la care au luat parte aproximativ 18.000 de femei. Câţiva ani mai târziu, după ce rezultatele au fost publicate, alte două studii au avut loc în 2007. Dieta pentru fertilitate a fost scrisă în urmă cu mai bine de un deceniu şi vorbeşte despre planurile alimentare, dar şi excepţiile pe care le poţi face.

În anii '90, Dr. Chavarro şi colegii săi ştiau că obezitatea scade şansele femeilor de a rămâne însărcinate. În acelaşi timp îşi doreau să descopere dacă nutriţia joacă un rol important în fertilitate şi dacă este sau nu dependentă de greutatea corpului. Astfel, timp de opt ani au urmărit 18.000 de femei care au rămas însărcinate şi observau cât de des mănâncă, ce băuturi consumă, ce mănâncă şi ce suplimente iau.

 În mod specific, dieta pentru fertilitate sugerează să consumi alimente bogate în grăsimi sănătoase, produse integrale şi proteine din plante care să stimuleze ovulaţia regulată şi să rămâi însărcinată mai rapid. Pe de altă parte, consumul excesiv de grăsimi saturate, carbohidraţi rafinaţi, sucuri carbogazoase şi carne roşie sunt strâns legate de dificultatea femeilor de a se reproduce. Diferenţa dintre dieta pentru fertilitate şi o altă dietă generală ţine de cantitatea de acid folic recomandat. Dr. Chavarro susţine că în cercetarea sa iniţială s-a descoperit că o doză ridicată de acid folic este asociată cu o sarcină sănătoasă.

 Verdeţurile, fructele şi nucile sunt bogate în acid folic aşadar, o astfel de dietă poate garanta femeilor sarcina dorită. Totodată, cercetătorii arată că aceste reguli sunt de ajutor şi în cazul afecţiunilor precum sindromul ovarelor polichistice, fibroză uterină sau polipi şi endometrioză.

Alimente pe care să le consumi pentru a rămâne însărcinată

Mănâncă organic - Se recomandă ca, în special, în perioada de reproducere, partenerii să consume produse organice. Produsele din comerţ pot conţine erbicide şi pesticide dăunătoare care afectează atât fertilitatea femeii, cât şi cea a bărbatului, iar studiile arată că legumele şi fructele organice au valori nutriţionale mai bune.

Consumă peşte de apă rece - Acizii graşi ajută la producerea hormonilor, reduc inflamaţiile şi ajută la reglarea ciclului menstrual. Peştele este o sursă ideală de Omega 3, un acid gras esenţial. Concentraţi-vă asupra peştilor de apă rece precum somonul de Alaska, codul şi halibutul.

Consumă carne organică/grass-fed - Aceasta este o sursă esenţială de acizi graşi şi proteine, fiind totodată săracă în grăsimi saturate. Femeile ar trebui să evite carnea care provine de la animalele crescute în mod convenţional şi care conţin un nivel ridicat de hormoni adăugaţi şi antibiotice.

Lăptişor de matcă şi rădăcină de maca - Consumă lăptişor de matcă în format de capsule, care au la bază miere şi sunt bogate în numeroase vitamine, calciu, fier şi toţi aminoacizii esenţiali. De asemenea, rădăcina de maca ajută la îmbunătăţirea sănătăţii spermatozoidului şi a ovulului. Aceste alimente pot fi uşor de consumat în timpul dietelor, mai ales că pot fi preparate în orice reţetă.

Verdeţuri - Legumele verzi conţin minerale, antioxidanți şi vitamine, toate acestea fiind esenţiale fertilităţii. Verdeţurile disponibile în orice magazin sunt spanacul, salate kale, rucola şi varza. Verdeţurile sunt bogate în fibre care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi elimină excesul de estrogen din corp, reducând astfel problemele de fertilitate. Acestea sunt uşor de introdus în dieta pe care o urmezi şi pot fi consumate în diferite moduri: sucuri, salate, smoothie-uri, sote sau sub formă de supe cremă.

 

Sursa: csid.ro; parents.ru

Share:

Articole recomandate