3 principii care sunt greșite și totuși părinții le aplică adesea
- 2022-06-01
- 885
Părinții vor face tot posibilul pentru a-și face copiii fericiți. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care probabil le facem cu bună intenție, dar ele sunt dăunătoare sănătății mintale a copilului, transmite stiai.net
3 Principii care sunt greșite și totuși părinții le aplică adesea:
Menținerea copilului sub presiune
Când un copil vine acasă de la școală, întrebăm imediat ce note a luat, iar dacă răspunsul nu sună bine, începem să-l certam instantaneu, uneori chiar comparându-l cu copii aparent mai de succes.
Părinții pot crede că astfel își motivează copiii; de fapt, acest lucru face doar un copil trist, nervos și confuz. Ce putem face cel mai bine este să aflăm care este problema și să întrebăm dacă îl putem ajuta.
Ne dorim ca copilul să fie perfect
Ideile noastre de perfecțiune sunt în general acestea: copilul să se descurce bine la școală, să participe la cursuri speciale după școală, meditații, să facă sport, să se comporte amabil, să fie politicos, să învețe limbi străine și așa mai departe. Problema este că până și copiii au o cantitate limitată de energie. Dacă sunt obosiți după școală, s-ar putea să nu poată învăța eficient și altceva. Majoritatea părinților spun că își duc copiii la activități extrașcolare de dragul copilului, astfel încât aceștia să poată deveni adulți de succes. Acest lucru este bine, dar trebuie să ne asigurăm și că au suficient timp să se relaxeze.
Ar trebui să alegem împreună câteva zile pentru ore suplimentare, meditații, când copilul are mai puține teme de făcut acasă. Nu-ți forța voința asupra copilului; dacă vrei să învețe să înoate sau să cânte la pian, mai întâi asigură-te că este interesat și că se bucură de aceste activități. Dacă nu, poate că este interesat de altceva. Oferă-i ocazia să decidă ce îl interesează. Fii alături de el și ajută-l să descopere ce anume îi place și la ce se descurcă cel mai bine.
Starea ta de spirit influențează modul în care îți tratezi copilul
Mulți părinți nici nu realizează că uneori sunt incapabili să se controleze. Dacă o mamă s-a certat cu colegii ei la serviciu, sau a trebuit să lucreze ore suplimentare, este de înțeles că devine tensionată. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie descărcat asupra unui copil. Când copiii simt că ceva nu este în regulă, devin neliniştiţi. Dacă comportamentul tău reflectă faptul că ceva nu este în regulă, el va fi speriat și neliniștit. Copilul te simte, chiar dacă nu îi povestești tot ceea ce simți. Încearcă să lași problemele de la muncă, la muncă. Încearcă să te dedici copilului în totalitate atunci când ești cu el și fă din el sursa ta de bucurie, liniște și relaxare. Lasă-l pe el să-ți alunge stresul și toate grijile.