Are doar 2 anișori, dar gătește sarmale și plăcinte. Cunoaște-o pe Irinuca și pasiunea ei pentru bucătărie

Are doar 2 anișori, dar gătește sarmale și plăcinte. Cunoaște-o pe Irinuca și pasiunea ei pentru bucătărie

Chiar dacă are doar 2 anișori și 4 luni, Irinuca Lucacel face senzație pe un grup de gospodine de pe internet. Aceasta gătește sarmale și alte bucate de te lingi pe degete. Familia Lucacel locuiește la Iași, mama, Stela este originară din Republica Moldova, iar tatăl, Mihail-Irinel, este din România. Fac o familie extrem de frumoasă și își susțin fiica în toate pasiunile și activitățile sale. Am aflat detalii despre micuța bucătăreasă chiar de la mama ei.

Irinuca e un copil foarte dorit, a apărut în familia noastră la o vârstă mai înaintată, fiind unica noastră fiică. Ea este foarte energică și îi place să se implice în toate activitățile cotidiene din casă. E atentă la fiecare detaliu și face tot cu mare atenție.

Mă ajută nu numai în bucătărie, dar la toate treburile casei - la gătit, spălat, făcut ordine etc. Eu sunt  cadru didactic, însă sunt pasionată foarte mult de bucătărie și am încercat și fetiței mele să-i dezvolt această pasiune. Acum mă aflu în concediul de îngrijire a copilului și avem suficient timp pentru toate.

Tatăl e bucătar, activează la un restaurant din Iași și e foarte mândru că fetiței îi place să mă ajute în bucătărie. Cel mai mult îi place să facă sarmale. Se implică activ în toate , deoarece mereu îi dau diverse însărcinări de felul: „Ajut-o pe mami, hai să spălăm, hai să gătim, pune la frigider, du la coșul cu rufe” etc. Toate le facem prin joacă și este motivată prin laude și cuvinte de încurajare. Când vrea ceva nou să încerce eu nu o refuz, dar o implic și o ajut să facem împreună sau îi zic „Eu fac asta, iar tu faci asta”.

Tuturor mămicilor aș vrea să le dau un sfat, să nu le fie frică, dar să le permită copiilor să încerce, azi un pic, mâine un pic, și în așa mod se formează deprinderi atât de importante pentru viitor. Copiii trebuie dirijați și să le încredințăm unele activități, sigur conform particularităților de vârstă. Mă străduiesc să o învăț să fie independentă. Încercați și voi, cu siguranță o să vă reușească!

Ia vedeți cum se descurcă micuța la împletit sarmale și la făcut plăcinte:

 

Sperăm ca Irinuca să-și dezvolte în continuare acest talent, iar când va fi mare să devină un bucătar renumit.

 

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu