Calcule: Ce salariu ar avea o mamă dacă ar fi plătită pentru că stă acasă cu copilul?

Calcule: Ce salariu ar avea o mamă dacă ar fi plătită pentru că stă acasă cu copilul?

Nu au oficial un loc de muncă și nicio zi de concediu, weekend-uri sau alte beneficii, dar mamele care stau acasă valorează 160 de mii de dolari pe an. Mamele care se află în concediu de îngrijire a copilului ar trebui să primească aproximativ 13.300 USD pe lună pentru toată munca pe care o fac în gospodărie, conform site-ului de muncă Salary.com. Site-ul care „îi ajută pe oameni să-și înțeleagă valoarea” a ajuns la această sumă, analizând mai multe locuri de muncă „care reflectă o zi din viața unei mame în 2018”.

Joburile pe care le face o mamă care stă acasă

Printre joburile pe care le face o mamă care rămâne acasă, în afară de cele cu care suntem obșnuiți, se numără și cele de: profesor, antrenor, psiholog, consilier, fotograf, instalator, croitor, nutriționist și organizator de evenimente, pentru o săptămână de muncă de 96 de ore (aproximativ 16 ore pe zi).

Apreciind valoare muncii pe care mamele care stau acasă o fac și primind laude pentru că au renunțat la o carieră în favoarea familiei, acestea s-au mai relaxat. De foarte multe ori, mamele care stau acasă au fost nevoite să suporte comentarii critice, care spuneau că „nu fac nimic” sau „ce fac toată ziua?” doar pentru că nu aveau un job. 

Într-adevăr, să stai acasă cu copiii este chiar mai greu decât să mergi la un loc de muncă și multe mame mărturisesc că nici măcar nu primesc ajutor de la partenerii lor.

Creșterea copiilor, în general, este o sarcină dificilă. Indiferent dacă ești mamă sau tată, că lucreazi sau stai acasă, este greu să echivalezi în bani tot ceea ce faci pentru familia ta. Dar este bine să știi că toate astea merită.

 

Sursa: copilul.ro; salary.com

Adaugă comentariu