Ce sumă de bani se dăruiește la nuntă în diferite state

Ce sumă de bani se dăruiește la nuntă în diferite state

Cadou în formă de bani la nuntă se face în multe state ale lumii. Iar această sumă diferă de la țară la țară. Se observă doar că în țările mai dezvoltate suma este mai mare, însă nu depășește 300 de dolari.

Portalul spaniol specializat pe nunți www.zankyou.es și portalul rusesc www.adme.ru au făcut niște calcule și au stabilit care este suma medie pe care o fac cadou invitații la nunți în diferite state. Trebuie să luați în calcul faptul că aici este suma medie, însă rudele de obicei fac cadou o sumă mai mare, iar colegii de muncă sau simplii cunoscuți – un cadou mai modest.

Astfel, în Spania, suma medie pe care mirii o primesc cadou este de 300 de dolari. Urmează Japonia cu 280 de dolari, apoi Italia cu 260 de dolari. Aceste țări se clasează în fruntea clasamentului.

 

La celălalt pol, în rândul țărilor unde darul bănesc este mai modest, se află Rusia, cu 90 de dolari, Brazilia, cu media de 88 de dolari și Mexic – cu 75 de dolari.

 

În China tradiția zice că trebuie să le oferi mirilor o sumă formată în totalitate din cifra 9, deoarece aceasta le aduce noroc. Respectiv, oaspeții oferă darul bănesc în sumă de 9 dolari, 99 sau chiar 999 de dolari, în funcție de posibilități.

 

Informații și foto: zankyou.es; adme.ru; antalya-vipservice.com

Adaugă comentariu