Cei mai fericiți copii cresc în Olanda. Iată obiceiurile de aur ale părinților olandezi!

Cei mai fericiți copii cresc în Olanda. Iată obiceiurile de aur ale părinților olandezi!

Toți părinții își doresc să crească copii sănătoși, fericiți și cu educație bună. Se pare că anume părinții olandezi au găsit cele mai bune metode de parenting, deoarece potrivit unor observații ale migranților în Olanda acolo cresc cei mai fericiți copii. Vă propunem să vedeți mai departe obiceiurile pe care le au părinții din această țară.

1. Lasă-i pe copii să meargă cu bicicleta prin ploaie

Da, ați auzit bine. Olandezii nu au nicio problemă în a-i lăsa pe copii să pedaleze prin ploaie. Cu echipamentul adecvat, desigur. Acest obicei este chiar încurajat și contribuie la formarea independenței și rezistenței copilului.

2. Simte-te bine în pielea ta

Mamele olandeze sunt extrem de încrezătoare în propriile forțe. Femeile din Olanda nu se compară între ele și nici nu-și măsoară valorile personale prin prisma job-ului și cât de multe ore își petrec la muncă. În Olanda, mămicile își împart timpul între job și casă, însă fără a se neglija. Își acceptă imperfecțiunile, nu aplică autocritica și se răsfață ori de câte ori au ocazia.

3. Stabilește reguli împreună cu copiii

Olandezii pun mare accent pe comunicarea cu copilul și încurajarea lor în a-și stabili propriile reguli. Acest lucru nu înseamnă că pot face ceea ce vor. Mai degrabă, copilul simte că vocea lui contează, iar acest lucru îl face mult mai docil în multe situații.

4. Alege simplitatea

Copilul nu are nevoie de jucării sau gadget-uri scumpe pentru a se simți împlinit. Activitățile de familie, în aer liber, sunt cele mai sănătoase. Familiile olandeze duc o viață relativ simplă, în care drumețiile sau camping-ul fac parte din activitățile de sfârșit de săptămână. Zilele de naștere nu sunt fastuoase, ci mai degrabă niște petreceri simple, în care copiii se adună împreună și se joacă. Deși nivelul de trai este unul ridicat, în Olanda se pune foarte puțin accent pe aspectul material.

5. Atenție, copilul nu e o extensie a propriei tale persoane

Este, poate, unul dintre cele mai importante sfaturi. Olandezii cred mult în independența copilului. Este responsabilitatea unui părinte să aibă grijă de copilul pe care l-a adus pe lume, însă copilul este liber să-și aleagă singur drumul în viață. Aici, copiii nu se simt constrânși să îndeplinească așteptările și visurile părinților.

6. Pune în practică tu ceea ce-l înveți pe copil

E un lucru pe care îl știm cu toții, însă de multe ori ajungem să-l neglijăm. Părinții sunt primele modele din viața unui copil. Așa că orice sfat îi oferi copilului, nu uita să-l aplici mai întâi și în cazul tău. Este unul dintre motivele pentru care mamele olandeze nu se neglijează. Ele sunt conștiente că dacă și doresc să crească un copil independent, creativ și încrezător, trebuie să-l familiarizeze cu modelul personal, cu o astfel de atitudine.

7. Masa în familie este sacră

Deși nu sunt un popor care să numere caloriile unei porții de mâncare sau să-și forțeze copiii să mănânce legumele din farfurie, ei pun mare accent pe acest ritual. Pentru olandezi, cina în familie este un moment de reuniune, conectare, între părinți și copii sau între cei doi soți.

8. Educația sexuală a copilului trebuie să înceapă de acasă

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Olandezii au o mentalitate deschisă, și când vine vorba de educație sexuală nu exista niciun fel de rușine. Mulți părinți discută cu copiii lor încă din școala primară despre transformările corpului lor, perioada adolescenței și reproducere, folosind, desigur, un limbaj adecvat vârstei și nivelului de înțelegere al copilului.

 

Sursa: demamici.ro; detki.co.il

Adaugă comentariu