Cum învățăm copiii să aranjeze masa

Cum învățăm copiii să aranjeze masa

Ca să-și păstreze prietenii, oamenii au inventat, pe lângă numeroase alte relații, și vizitele. Iar în timpul vizitelor, mai ales în Moldova, musafirii sunt primiți la masa plină cu bucate.

Ceea ce trebuie să reținem, însă, este faptul că trebuie să implicăm și copiii în acest proces. Ar fi bine să le vorbim despre cum se întâlnesc și cum se servesc oaspeții. O fi remarcat ei că părinții își întâmpină prietenii și le propun un ceai, o cafea, sau chiar îi invită la masă. Dar asta nu e suficient dacă nu le solicităm implicarea în proces.

Putem face totul sub formă de joacă, doar că una matură. Nu de alta dar vesela în mâinile copiilor devine foarte fragilă.

De obicei, când vin musafirii, masa capătă un aspect de sărbătoare. Se așterne pe ea p față de masă curată, de regulă de culoare albă, care atârnă puțin peste margini. Vesela se armonizează cu fața de masă și este și ea perfect curată. Toate aceste lucruri le spunem copiilor și le arătăm în procesul de pregătiri.

Noi le-am surprins pe Nadea Ocshner și fiica ei Angelina, tocmai în momentul când aranjau masa pentru Crăciun. Ia vedeți cât de bine s-a descurcat Angelina:

 

Angelina Ocshner este o fetiță-poveste: cu părul lung, blond, puțin văluros și cu doi ochi albaștri ca cerul senin de vară. Este foarte cuminte, atentă cu cei dragi, înțelegătoare și deșteaptă.

 

Deși a împlinit recent doar 9 anișori, ea vorbește perfect limba maternă, dar și limba germană. Merge cu mare drag la școală, are mulți prieteni și e mare gospodină în casă dar și la restaurantul Diamant de Lux unde activează mama.

 

Angelina dansează, cântă, merge bine cu patinele și se bucură din plin de copilăria frumoasă pe care au grijă părinții să i-o ofere!

 

Adaugă comentariu