De cât sex are nevoie un bărbat ca să fie sănătos

De cât sex are nevoie un bărbat ca să fie sănătos

Recent, într-un grup de femei de pe rețelele de socializare, o membră a scris că nu știe cum să comunice cu soțul său astfel încât acesta să o înțeleagă că ea nu-și dorește intimitate în fiecare zi. Cunoaștem că există opinii diferite, dar persistă ideea precum că un bărbat are nevoie de mai mult sex decât o femeie, iar aceștia chiar pot avea probleme de sănătate dacă nu au intimitate zilnic.

În context am căutat pe internet opiniile experților privind volumul de sex necesar unui bărbat pentru a fi sănătos. Și s-a adeverit că afirmațiile precum că bărbații au nevoie de mai mult sex decât femeile nu sunt chiar adevărate.

Medicul urolog rus, Albert Makarean, a opinat într-un interviu pentru portalul informațional E1.ru, că viața sexuală trebuie să fie echilibrată. Prea multe raporturi sexuale pun o presiune prea mare pe organele genitate ale bărbatului, iar prea puține îi pot provoca diferite infecții sau probleme cu prostata.

Deci în medie, un bărbat sănătos ar avea nevoie de 2-3 raporturi sexuale pe săptămână, cu pauze de 1-2 zile între ele. Însă este strict decizia fiecărui cuplu câtă intimitate să aibă, și niciunul dintre parteneri nu trebuie obligat să facă ceea ce nu dorește.

 

Foto: formulalubvi.com

Adaugă comentariu