I-a spus soţului să meargă la întâlnire cu altă femeie

I-a spus soţului să meargă la întâlnire cu altă femeie

Această povestire este despre o femeie care a insistat ca soţul său să meargă la o întâlnire cu o altă femeie, iar ceea ce a urmat trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi.

 

<< După 21 de ani de căsătorie, soţia mea a vrut să o chem la film pe o altă femeie şi să petrec cu ea o seară frumoasă într-un restaurant elegant. Ea mi-a spus: “Te iubesc, însă ştiu că există o altă femeie care te iubeşte la fel de mult şi care ar fi foarte fericită să petreacă cu tine puţin timp”.

Acea altă femeie era de fapt mama mea,  care deja de 19 ani este văduvă. Din păcate tot timpul meu îl dedicam lucrului şi familiei, motiv pentru care o vizitam foarte rar.

Într-o seară am telefonat-o pe mama pentru a o invitat la film şi la cină. „S-a întâmplat ceva?” – întrebase ea. Mama mea face parte din oamenii care cred că trebuie să se întâmple ceva pentru ca eu să o sun atât de spontan şi să o invit undeva. „Pur şi simplu m-am gândit că ar fi bine să petrecem ceva timp împreună” – i-am spus. Ea s-a gândit câteva secunde şi mi-a răspuns: „Ar fi foarte bine”.

În acea vineri când mergeam spre casa mamei eram un pic emoţionat. Când am intrat, am observat că şi ea împărtăşea aceleaşi emoţii. Stătea lângă uşă îmbrăcată în palton. Avea pe ea rochia pe care o îmbrăcase ultima dată la nunta sa de aur, iar părul îi era făcut bucle. „Le-am spus prietenilor că merg cu fiul meu la întâlnire. Ei sunt foarte impresionaţi şi aştepată să le povestesc cum va fi”.

Am mers la un restaurant care era mai mult comod decât elegant. Mama mă ţinea la braţ, la fel ca prima doamnă. Când ne-am aşezat, am început să îi citesc meniul în voce pentru că literele erau mult prea mici ca ea să le vadă. Când am ajuns pe la mijlocul meniului, am ridicat capul şi am observat că mama mă privea cu un zâmbet nostalgic pe faţă. „Când erai mic, eu îţi citeam meniul” – a spus ea.

În timp ce am cinat am vorbit atât de mult încât am întârziat la film. Când am ajuns acasă, mama mi-a spus: „Am să fiu fericită să ies din nou cu tine, doar că de această dată te invit eu”.

„Cum a fost la întâlnire?” – m-a întrebat soţia când m-am întors acasă. „Minunat. Mult mai bine decât mă aşteptam”, - i-am răspuns.

Câteva zile mai târziu, mama a murit de stop cardiac. După ceva timp, am primit un plic în care era o copie a unui cec din acelaşi restaurant, iar în scrisorică scria: „Am plătit din timp. Nu eram sigură dacă voi putea să vin, aşa că am achitat pentru doi – pentru tine şi soţia ta. Nici nu îţi poţi imagina cât de mult a însemnat pentru mine acea seară. Te iubesc”.

În acea secundă am înţeles cât este de important să le spui oamenilor că îi iubeşti atâta timp cât ai posibilitatea. La fel de important e să petreci timpul cu oamenii dragi. >>

Nu este nimic mai importat decât familia. Preţuieşte fiecare moment alături de cei dragi şi nu amâna întâlnirile cu ei pentru mai târziu, pentru că acel timp poate să nu mai vină.

Foto: photosfrommyheart.com, exvista.blogspot.com

Sursa: en.webfail.com

Adaugă comentariu