Top 17 reguli pentru tăticii de fetițe

Top 17 reguli pentru tăticii de fetițe

 

De când a devenit tată a trei fete, un bărbat a început să-și scrie gândurile și impresiile despre cum e să fii tată și ce schimbări au loc în viața acestuia odată cu nașterea fetițelor. Mai întâi a scris pentru sine completând, periodic, lista unor „Reguli ale bărbatului care are fiică”, apoi le-a publicat pe stranamam.ru.

Iată care sunt aceste „reguli”:

1. Tot ce-ți spune fiica cea mai mare este important. Este la fel de important ce-ți spune cea mijlocie și nu mai puțin important e ce-ți spune mezina. Chiar dacă este un simplu gângurit, acesta este important! Fă-ți timp și ascultă-le!

2. Toate fetițele sunt frumoase. Și nici nu încerca să te abții să spui acest lucru pentru a mia oară în fiecare zi!

3. Pentru ea tu nu ești mama. Tu ești tata. Nu o înlocui pe soția ta. Tu ai propriile funcții.

4. Uită ce înseamnă a ridica vocea. Nu încerca să educi o viitoare scorpie. Dacă ești nervos, cere-ți scuze!

5. Jucăriile nu pot fi multe sau puține. Dacă îți cere să-i cumperi una nouă, propune-i să dăruiască alte două jucării din colecția sa copiilor mai mici de la grădiniță sau din curte.

 

6. Îmbrățișările sunt foarte importante. Ea este mică. În jurul ei – multe lucruri mari și adesea înfiorătoare... Și nu contează că cea mică are deja 22 de ani… Gingășia și dragostea fiicei sunt o valoare de nedescris.

7. Fiica ține morțiș să meargă cu tine în garaj? Vrea să te ajute la curățat zăpada? Dă-i câteva șuruburi, o lopățică și… nu vei avea un alt ajutor mai sârguincios și mai harnic, chiar și peste câteva zeci de ani.

8. Creează tradiții. Închidem porțile garajului / curățăm cartofii / ne pieptănăm după baie – toate acestea – doar cu tata. Întotdeauna sau aproape întotdeauna. Este un lucru foarte important.

9. Fata trebuie să aibă mereu siguranța că tata o va proteja. Chiar dacă se ceartă cu un băiețel la grădiniță ori sună din alt oraș și te roagă s-o iei dintr-un cartier de rea faimă. Mai târziu îi vei cere explicații, important e să o protejezi.

 

10. Te-ai săturat de dezordinea din cameră? Zi-i că ea este Cenușăreasa și începeți să lucrați împreună, dar fără a te implica prea mult.

11. Fiecare fiică are dreptul la o apariție personală în public însoțită doar de tata. 

12. Mama nu greșește niciodată. Greșiți voi doi. Sau toți odată. „Noi” – aceasta contează.

13. Îți place să trândăvești pe canapea după o zi de muncă și să vizionezi un meci de fotbal? Așează-i pe canapea și pe ceilalți din familie, în special convinge-ți fetele. 

14. Toate fetițele au dreptul să plângă. Așa, fără nici un motiv. Șterge-i lacrimile cu batista sau chiar cu haina ta de sărbătoare. Dacă fiica nu va veni la tine pentru a se plânge, înseamnă că trebuie să-ți faci griji. Iar pentru crizele de isterie, trebuie să aveți un loc special. Așa și numiți-l: „Loc pentru bocete”. Nimeni nu va dori să plângă într-un loc „specializat” – este un lucru demonstrat.

 

 

15. Fiica ta nu este din cristal. Și ea are dreptul să sară cu parașuta, să se cațere în copaci, să înoate în copcă ori să-și zdrelească genunchii.

16. Niciodată nu vorbi cu nimeni despre secretele pe care ea ți le-a încredințat. Nici chiar dacă ea a reușit să le spună lumii întregi.

17. Cine a spus că trebuie să dăruiești flori doar soției?

 

Informații: stranamam.ru

Foto: taticool.eu, segitseganyavagyok.hu, rossetto.ro, mindeducation.ro 

Adaugă comentariu