Reguli de care se conduc părinții evrei pentru a-și crește copiii genii
- 2017-08-03
- 18481
Deși mulți părinți își doresc copii geniali, nu a fost inventată încă o instrucțiune exactă cum să-ți crești odorașul ca să fie cel mai inteligent și descurcăreț. Totuși, printre evrei se regăsesc cei mai mulți genii și cei mai talentați oameni în diverse domenii: muzică, matematică, fizică, afaceri etc. Părinții evrei au câteva reguli de care se conduc în educația copiilor, iar noi le descriem în articolul ce urmează.
1. Încurajarea independenței
În familiile evreiești copilul nu este învățat că „Eu pot totul”, ci că ”Eu pot totul singur”. Spre exemplu, în localurile din Israel frecvent puteți vedea copilași de 1-1,5 ani care singurel mănâncă și mânuiește foarte abil tacâmurile. Părinții consideră că cel mic trebuie lăsat să facă totul singurel din momentul de când are destule forțe fizice pentru aceasta.
2. Încurajarea pentru a depăși erorile
Calea spre acea independență menționată mai sus ține și de faptul că fiecare încercare a copilului de a face ceva nou este susținută și încurajată. Părinții nu le spun copiilor că sunt prea mici și de aia au făcut ceva greșit, ci îi încurajează să încerce din nou. Spre exemplu dacă micuțul a îmbrăcat greșit o pereche de pantaloni, părintele îl ajută să-i scoată și îi propune să încerce din nou, dar nu-l îmbracă el.
3. Încrederea este cea mai bună laudă
Cum încurajăm începuturile copilașului? Nu, nu cu bomboane și jucării. În familiile evreiește copiii sunt încurajați cu încredere, insuflându-i astfel că el e în stare să facă ceea de ce s-a apucat.
4. Exteriorul nu are importanță
Părinții evrei nu acordă o prea mare atenție hainelor murdare în timpul plimbării, iar copiii au voie să se joace cu noroiul, să sară prin băltoace etc. Aceștia afirmă că dacă te străduiești să-ți menții copilul într-o curățenie ideală aceasta îți răpește prea mult timp pe care l-ai putea consuma altfel în comunicarea cu cel mic. În opinia lor, hainele curate nu influențează cumva dezvoltarea piciului, dar și copilului nu-i pasă deloc cum arată hainele sale.
5. Acceptă neglijența copilului
Familiile evreiești acceptă faptul că în jurul copiilor mereu este un haos, permanent ceva se strică, se varsă, se murdărește. În loc să-i strunească pe copii ca aceștia să nu distrugă nimic, părinții evrei îi lasă să se simtă confortabil, iar cu trecerea timpului le explică despre necesitatea de a păstra ordinea.
6. Copilul trebuie să rămână fără energie
Copiii evrei sunt lăsați să alerge și să fie foarte activi oricât își doresc. Părinții sunt sigură că dacă în copilărie aceștia își vor arunca toată energia acumulată, atunci la maturitate se vor putea concentra mai bine pe munca pe care o au de făcut.
7. Libertate rezonabilă
Evreii le permit foarte multe copiilor lor, aceștia nu sunt pedepsiți pentru desenele pe tapet sau alte stricăciuni. Însă lipsa de respect față de maturi nu este tolerată. Dacă un copil evreu își jignește spre exemplu mama, acesta poate fi pedepsit chiar corporal.
8. Tatăl este principalul, iar mama împreună cu el
Respectul pentru maturi este dezvoltat din fragedă copilărie, și fiecare copil știe că tatăl și mama sunt pe primul plan, iar el deja pe al doilea. De aceea nu prea vei vedea copii din familii evreiești care să insiste ca mama sau tata să facă ceea ce vrea el.
9. Nimic nu rămâne neobservat
Deși psihologii moderni vin cu sfaturi precum că nu trebuie să lăudăm fiecare realizare, cât de minoră, a copilului, părinții evrei nu sunt de aceeași părere. De aceea, chiar și dacă piciul a făcut câteva mâzgălituri pe o foaie de caiet, mama lui va găsi cât e de talentat și va arăta „capodopera” rudelor și prietenilor.
Informații: adme.ru
Foto simbol: liveinternet.ru