Testul cu stafide: Află cât de inteligent va fi copilul tău la vârsta de 8 ani

Testul cu stafide: Află cât de inteligent va fi copilul tău la vârsta de 8 ani

Noile cercetări în domeniu au descoperit un test aparent banal care implică stafide, ce poate prezice cât de inteligent va fi un copil la vârsta de opt ani. Pentru verificarea controlului de sine al copiilor, studiul a început cu un test aplicat copiilor mici, având vârsta de 20 de luni.

Oamenii de știință au descoperit că plasarea unor fructe uscate sub o ceașcă și atenționarea copiilor de a nu le mânca pot prezice cât de inteligenți vor fi copiii în anii de maturitate. S-a determinat astfel cât timp au rezistat micuţii fără să mănânce fructele deshidratate, într-o perioadă prestabilită de 1 minut.

Cei care nu au mâncat stafidele înainte de a se epuiza timpul alocat, au avut performanţe intelectuale mai târziu, la școală, faţă de cei care au început imediat să mănânce.

Copiii născuți prematur au fost, cu precădere, cei care au luat stafide înainte de terminarea timpului alocat. De aici, cercetătorii au constatat că un copil care este născut prematur prezintă o capacitate de autocontrol inferioară şi, cel mai probabil, abilităţi de atenţie şi concentrare sărace precum şi performanţe intelectuale scăzute la vârsta de 8 ani.

Profesorul Wolke, autorul studiului a adaugat că părinții pot încerca acest test acasă, însă este posibil ca rezultatele să nu fie la fel. El a spus: “Există posibilitatea ca rezultatele să fie diferite dacă un părinte sau altcineva efectuează testul.”

Foto: infoalert.ro

Adaugă comentariu