Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Despre „pusul la ungher” a copilului și efectul acestei pedepse

Despre „pusul la ungher” a copilului și efectul acestei pedepse

Când copilul se comportă insuportabil iar părinții nu mai știu cum să reacționeze, există o soluție numită „time out”. Într-un fel îi dați o pauză în formă de pedeapsă și în acest caz se poate de aplicat pusul la ungher sau să lăsați copilul în singurătate într-o cameră fără televizor și jucării.

Pedagogul rus Natalia Ciudina a menționat pentru portalul specializat parents.ru, că acest time out impus este o pedeapsă foarte serioasă pentru pici. Plus la aceasta, percepția timpului pentru copii este altfel, iar 10 minute de pedeapsă pot părea câteva ore.

Nu treceți la strigăt și nu ridicați vocea, dar puneți-i pe un ton calm și grav copilului: „Te porți foarte urât. De aia vei sta în ungher” sau „Pentru a te calma vei sta 5 minute pe acest scaun”. În funcție de vârstă se stabilește și timpul pentru pedeapsă: pentru un copil de 3 ani se stabilesc 3 minute, pentru unul de 5 ani – 5 minute. Dacă piciul a venit la voi mai devreme decât timpul stabilit, îl luați de mânuță și îl duceți înapoi la ungher sau la scaun. În caz contrar această metodă de responsabilizare nu va avea nici un efect.

Copilul ar putea să recurgă la a-și cere iertare spunând că nu va face mai mult ceea pentru ce e pedepsit. Dar nu e cazul să cădeți pradă rugăminților și să lăsați pedeapsa în vigoare, căci altfel micuțul va învăța să-și ceară iertare automat, în mod fals, fără a conștientiza greșeala.

Dar e foarte important să nu pedepsiți copilul prin a-l încuia într-o cameră întunecată, într-o debara etc. căci îl veți speria și îi puteți lăsa traume pe viață.

Informații: parents.ru

Foto simbol: missochka.ru

Share:

Articole recomandate