(FOTO) Adela Popescu vorbește despre vacanță: Pentru mine cele mai frumoase vacanțe au fost cele de dinainte de copii

(FOTO) Adela Popescu vorbește despre vacanță: Pentru mine cele mai frumoase vacanțe au fost cele de dinainte de copii

Actrița, interpreta și prezentatoarea TV din România, Adela Popescu, a descris cea mai recentă vacanță a sa în Cipru cu soțul și cu cei doi copii ai săi. Mămica se declară foarte fericită că are copii, dar spune că totuși cele mai frumoase vacanțe le-a avut înainte de apariția acestora. Vedeți ce a scris Adela pe blogul său, căci la sigur mulți părinți se vor regăsi în cele povestite.

Am întrebat-o pe Dana (Rogoz n.r.) acum ceva timp care a fost cea mai frumoasă vacanță din viața ei. Mi-a răspuns că nu poate numi una, dar cu siguranță cele în care a mers cu copilul. Eu am spus “no way”, pentru mine cele mai frumoase vacanțe, au fost, fără dubii, cele de dinainte de copii. 

Pur și simplu nu se compară. Înțeleg, accept etapa în care mă aflu, nu aș schimba-o cu nimic, dar realistic vorbind atunci era despre mine, acum e despre ei. Totul este o preocupare permanentă de a le face pe plac, de a-i face să se simtă bine.

Fă pipi, dă cu cremă, pune băscuța, aripioarele, schimbă tricoul, dă mașinuța, pune-l la masă, spală-l pe mâini, dă cu cremă, spune 200 de povești până adoarme, schimbă-l iar de plajă, cremă, ia colacul, pune-l în scaun, distrage-l până ajungeți la cârciumă, explică, cântă, nu te uita pe telefon că îl vrea și el, alăptează-l pe celălalt, schimbă-l, dă-l cu cremă, comandă tot meniul până găsești ce îi place, crize în magazin, tăvălit, cumpăra a șaptea maimuțică, băiță, pijamale, povești, nani. Ce să zic, poezie. Singurul moment de liniște era acela în care, când îl aveam doar pe Alexandru, dormea. Atunci, dacă nu adormeam și eu lângă el, îmi luam o cafea și stăteam singură și fericită la plajă. 

Nu spun, acestea de acum sunt pline de însemnătate și nu îmi imaginez că ar mai putea fi altfel, nici nu îmi doresc, dar ce să o mai dăm cotită, acum putem numi o vacanță reușită atunci când nu te-ai certat prea des cu soțul și copiii nu s-au îmbolnăvit. 

E nevoie de o fffoarte bună organizare astfel încât să reușești să faci ca totul să fie cât de cât posibil.

Treaba este că vacanța asta a fost diferită. 

Pur și simplu a fost prima în care chiar mi-a făcut plăcere să stau cu copilul meu. Să enjoy the moment alături de el. Nu știu cum să explic exact…

Alexandru parcă dintr-odată a crescut, e om.

Înțelege tot, vorbește perfect și cu sens, cu nuanțe, mă prăpădesc de râs uneori și alteori simt că o să îmi explodeze inima de drag.

Așa că cel mai tare în vacanța asta mi-a plăcut de el.

Andrei să nu se supere peste ani când va citi, căci pe el îl laud peste tot că doarme, că ia în greutate, că e cuminte...

Astăzi vreau să vorbesc despre fratele lui care a fost o minunăție de băiețel...

Deși le-am amestecat pe toate, nu mai știu de unde am pornit și unde am ajuns, vă spun pe scurt trei vorbe:

- am reușit să termin o carte cu puține pagini și scris mare. „Copilul lui Noe” de Eric Emmanuel Schmit.

- vacanța asta am redescoperit șprițul. Vin alb sec, apă minerală și gheață.

- e ideal să ai o piscină la îndemână.

- nu mai merg curând la hoteluri mari. Vacanța asta am stat de dimineață până seara în costum de baie și copiii goi. Am scutit din start tone de probleme. M-am întors cu rochiile neîmbrăcate și tricourile băieților jumătate nepurtate.

- e perfect în vacanțe să mai mergeți cu familii cu copii.

- dacă copiii aceia sunt drăguți și oferă un exemplu pozitiv, veți vedea cât de cool li se va părea și copiilor voștri să fie drăguți.

- de la trei ani se schimbă copilul în bine. Al nostru cel puțin.

- din cate am înțeles mai e un “hop” pe la patru ani. Deci să ne bucurăm de perioada asta cu Alexandru-fără-tantrumuri și Andrei-care-încă-e-mic.

 

Sursa: adelapopescu.eu

Adaugă comentariu