TOP 10 destinații din Europa care merită a fi vizitate anul acesta

TOP 10 destinații din Europa care merită a fi vizitate anul acesta

Lonely Planet, care pregătește renumitele ghiduri de turism, au spus care sunt destinațiile europene ce merită văzute. Anume aceste destinații pot satisface gusturile celor mai pretențioși călători, iar printre ele sunt și câteva orașe sau zone mai puțin cunoscute de către majoritatea turiștilor, deci odihna în liniște vă este garantată.

Vedeți în continuare care sunt acestea:

1. Pelopones, Grecia

Grecia e aglomerată vara, dar majoritatea turiștilor se îndreaptă fie către Atena, fie către una dintre insulele din Marea Egee. Una dintre cele mai frumoase și diverse regiuni din țară este însă uitată: Pelopones. Această  zonă este mai accesibilă financiar, iar siturile antice de la Olympia, Mycenae sau Mystras sunt încântătoare.

2. Aarhus, Danemarca

Aarhus este în 2017 capitală culturală europeană, și respectiv va fi cea mai căutată destinație din Danemarca, după Copenhaga. Orașul atrage turiștii cu numeroasele sale muzee și cu arhitectura sa.

3. Veneția, Italia

Veneția nu mai are nevoie de nicio recomandare. Este deja una dintre cele mai căutate destinații turistice din Italia și din lume.

4. Dordogne, Franța

Castele parcă desprinse din povești, orășele medievale și bistro-uri gourmet ascunse prin sate – toate acestea fac ca zona Dordogne să fie o destinație turistică ce nu trebuie ratată.

5. Liov (Lvov), Ucraina

În pofida tulburărilor din ultimii ani, vestul Ucrainei a rămas neafectat, iar unele regiuni chiar au prosperat. Liov poate fi ușor comparat cu Praga sau Cracovia – este un adevărat central-european și oferă tot ce are Ucraina mai bun.

6. Warwickshire, Marea Britanie

Aflat în inima Angliei, comitatul Warwickshire este cunoscut drept locul de naștere al lui William Shakespeare. Festivaluri dedicate lui Shakespeare, ruinele castelului Kenilworth, sate istorice și peisaje de vis – sunt doar câteva dintre atuurile acestui comitat.

7. Extremadura, Spania

Aflată în vestul Spaniei, spre granița cu Portugalia, regiunea Extramadura este una dintre cele mai puțin cunoscute zone din Spania. Pentru cei care doresc să evite aglomerația marilor orașe spaniole și să descopere Spania dincolo de clișee, Extramadura este destinația perfectă. Cele mai frumoase ruine romane din Spania domină orașul Mérida, iar orașele medievale precum Trujillo și Cáceres, puțin căutate de turiști, oferă priveliști spectaculoase fără aglomerație.

8. Coasta de Est din Tenerife 

Dincolo de stațiunile pline de turiști și resort-urile all inclusive, Tenerife – paradisul celor care iubesc să-și petreacă vacanța la mare – este o insulă extraordinară, cu peisaje vulcanice inedite, sate pescărești fermecătoare și plaje pustii. Mai puțin căutată este coasta de est a insulei, unde turiștii pot descoperi liniștitul sat Abades sau zona El Medano, unde se află una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă.

9. Texel, Olanda

Insula Texel, relativ necunoscută străinilor, este foarte căutată de turiștii olandezi și germani. Vara, insula Texel devine gazdă pentru numeroase festivaluri și competiții sportive. Aici se află o fabrică de vin, o fabrică de bere și o fabrică de produse lactate unde se organizează mereu degustări.

10. Dalmația de Nord, Croația

Coasta dalmată este deja renumită pentru peisajele sale, iar Dalmația de Nord cuprinde tot farmecul cultural al Adriaticii alături de câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent.

 

Informații: travelcity.ro; historia.ro

Foto: easijet.com; turismoextremadura.com;

thewarwickshire.com; prolviv.com; 

vacanteintop.ro; perigord-dordogne-montgolfieres.com;

richardtullochwriter.com; gandul.info; 

vacantierul.ro; scandichotels.com

Adaugă comentariu