4 femei care au demonstrate că frumusețea nu are limite

4 femei care au demonstrate că frumusețea nu are limite

Mereu s-a creat ideea că un fotomodel trebuie să fie perfect din toate punctele de vedere. Cele 4 modele de mai jos însă dau peste cap toată această concepție greșită despre frumusețea și standardele  feminine.

Chantelle Brown-Young

Este modelul despre care se vorbește tot mai mult în ultimul timp. Are 20 de ani și este din Canada. Ce o face diferită de restul modelelor din breaslă este o afecțiune a pielii care se manifestă prin depigmentarea pielii. A fost diagnosticată cu Vitiligo la 4 ani așa că toată viața ei s-a confruntat cu reacția celor din jur. Spune că lucrul ăsta nu i-a schimbat viața, deși în copilărie era poreclită zebră sau vacă, din cauza porțiunilor albe de pe piele. A fost remarcată la America’s Next Top Model. După aceea au urmat contracte, ședințe foto și colaborări cu diferite branduri.

 

Viktoria Modesta

Este fotomodel şi cântăreaţă letonă . Tânăra, care are un picior amputat şi poartă o proteză bionică, este de mult timp un model pentru oamenii nevoiţi să se confrunte cu o dramă de acest fel. Viktoria s-a născut cu un picior dislocat din şold şi a avut mult de suferit în copilărie din cauza acestui handicap. După ce a îndurat 15 operaţii în Letonia, s-a mutat la Londra, în speranţa că aici va primi un tratament mai bun. Din nefericire însă, medicii nu au putut s-o ajute, iar tănăra le-a cerut în final să-i amputeze piciorul.

 

Carmen Dell’Orefice

Carmen Dell’Orefice are 84 de ani, dar acest lucru nu o împiedică încă să apară în diverse prezentări sau campanii de modă. Carmen este model de 70 de ani deja, cu câteva tentative eşuate de pensionare. A fost descoperită de soţia unui fotograf când avea 13 ani, în timp ce mergea cu autobuzul în New York. Anul următor, a fost model pentru Salvador Dali. N-a trecut mult timp până când personalităţi precum Cecil Beaton, Norman Parkinson şi Richard Avedon au fotografiat-o în diverse ocazii. La o vârstă la care cele mai multe dintre contemporanele ei sunt uitate de mult sau numai sunt deloc, Carmen realizează campanii publicitare, fiind imaginea unor branduri ca Rolex, dar defilează şi pe podiumuri pentru Gaultier, Galliano şi Mugler.

 

Jemie Brewer

Este o actriţă cu sindromul Down şi primul model cu această afecţiune care a ajuns la New York Fashion Week. În vârstă de 30 de ani, Jamie Brewer, cunoscută pentru rolul pe care îl interpretează în serialul de televiziune "American Horror Story", a participat la prezentarea unei colecţii create de Carrie Hammer, intitulată "Role Models Not Runway Models", care a reprezentat și punctul ei de pornire în industria modei. Tânăra este un adevărat exemplu și o rampa de lansare pentru adolescentele care vor să urmeze o carieră de model sau actriță, totul este să îți dorești să devii ceva, restul sunt doar motive.

Adaugă comentariu