Cum îți alegi pantalonii în funcție de forma corpului?
- 2021-04-01
- 3516
Când vine vorba despre un articol de îmbrăcăminte nelipsit din garderoba oricărei persoane, la ce te poți gândi în afară de pantaloni? Comozi, versatili și practici, pantalonii sunt bineveniți pentru orice ocazie. Cu toate acestea, există foarte multe modele de pantaloni, iar corpul fiecărei femei este diferit. Află care model ți se potrivește în cele ce urmează.
1. Pantalonii drepți
Pantalonii drepți sunt un etalon în ceea ce privește tipurile de croi pentru pantaloni și se potrivesc oricărei conformații. Nu poți da greș cu o pereche de pantaloni drepți, doar dacă sunt prost croiți. De asemenea, nu trebuie să confundăm pantalonii drepți cu cei tip skinny, care sunt mulați. Așadar, pantalonii drepți au o lățime uniformă, de la coapsă până la gleznă, nici prea îngustă, dar nici prea largă, și urmează în mod elegant lungimea piciorului.
De asemenea, pantalonii drepți ajută la camuflarea coapselor late, oferind un aspect mai armonios persoanelor cu o asemenea conformație. Ai grijă, în schimb, la următorul detaliu: dacă pantalonul se îngustează spre gleznă, este posibil ca efectul armonios să dispară și, din contra, să dezavantajeze mai pregnant persoanele cu șolduri mai late. Desigur, pantalonii drepți se adresează și persoanelor cu picioare și șolduri subțiri, de orice înălțime, arătând bine pe orice culoare, cu pantofi cu toc sau chiar cu adidași, potrivit ultimelor tendințe în modă.
2. Pantalonii evazați
Pantalonii evazați urmează linia clasică de croială la nivelul taliei și a coapselor, diferența fiind la partea de jos, din dreptul gleznei, unde pantalonul nu mai urmează linia piciorului, ci se evazează. Acest model a apărut odată cu stilul vestimentar cowboy, partea evazată având rolul de a acoperi ciocatele călărețului văcar. În anii 1970 a cunoscut un nou val de apreciere, fiind la modă pantalonii evazați din diverse tipuri de materiale, purtate atât de bărbați, cât și de femei. În prezent, pantalonii evazați se adresează, în special, femeilor, și pot fi purtați cu mai multe tipuri de încălțăminte.
Dacă ai șoldurile mai late, pantalonii evazați te vor avantaja, deoarece creează un echilibru între coapse și gambe. De asemenea, dacă ești minionă, acest model, împreună cu o pereche de pantofi cu toc, vor vrea iluzia picioarelor lungi și a unei conformații mai înalte. În principiu, pantalonii evazați se adresează tuturor tipurilor de corp, la fel ca pantalonii drepți, dar, dacă intenționezi să creezi impresia unui corp mai suplu și armonios, acest model de pantalon este o alegere foarte bună.
3. Pantaloni mulați (skinny)
Din păcate, pantalonii mulați, deși extrem de versatili în ceea ce privește ținutele și vor fi mereu la modă, nu sunt un model ușor de purtat de către orice tip de conformație. Persoanele cu șolduri proeminente sau cu un abdomen mai generos vor avea, de regulă, probleme în a purta acest tip de pantaloni, deoarece aceștia au fost concepuți cu o figură foarte suplă în minte. Așadar, este complicat pentru cele cu forme mai generoase să se simtă confortabil în acest tip de pantaloni. Vestea bună este că pentru pantalonii mulați, înălțimea nu contează. Orice persoană, înaltă sau slabă, cu o conformație zveltă, va arăta bine în pantaloni mulați. De asemenea, aceștia pot fi asortați cu orice tip de încălțăminte și, în funcție de materialul din care sunt confecționați, se potrivesc atât stilului casual, cât și celui classy.
4. Pantalonii culotte
Pantalonii culotte, un model reintrat recent în circuitul de modă casual, este extrem de versatil și ușor de asortat cu orice stil. În plus, acest tip de pantalon poate fi purtat din vară până în iarnă: vara cu sandale sau teniși, iar faptul că sunt puțin largi ajută la menținerea unei temperaturi optime a corpului, în timp ce iarna merg de minune cu ghete sau bocanci și cu o pereche de ciorapi groși pe dedesubt.
Pantalonii culotte sunt, de asemenea, potriviți oricărei conformații, numai că va trebui să fii atentă la lungime. Așadar, dacă ești mai micuță de statură, este recomandat ca pantalonul să ajungă undeva până la jumătate de palmă deasupra gleznei, pentru a crea un efect frumos și echilibrat cu restul ținutei și, desigur, cu înălțimea ta. De asemenea, dacă ai șoldurile mai late, evită pantalonii culotte cu pense, deoarece acestea vor crea un efect nedorit în zona bazinului.
Nu în ultimul rând, dacă ești foarte înaltă, optează pentru un model de culotte mai lung, care să se oprească undeva deasupra gleznei. În felul acesta, pantalonul va complimenta frumos lungimea piciorului, pe care merită să o pui în valoare.
5. Pantalonii largi
La fel ca în majoritatea tipurilor de pantaloni, persoanele cu o conformație zveltă nu vor avea nicio problemă în a purta și pantaloni largi. Stiliștii spun, însă, că persoanele cu forme mai generoase, precum și cele minione, ar trebui să evite pantalonii largi, deoarece nu sunt un model potrivit acestor tipuri de conformații. Cu toate acestea, persoanele care își doresc să poarte acest stil de pantaloni și sunt fie mai mici de înălțime, fie cu forme mai generoase, nu ar trebui să se ferească de model, deoarece croiala face diferența.
Așadar, se recomandă pantalonii cu talie mai înaltă, care vor crea un efect mult mai armonios pentru persoanele cu șolduri generoase. De asemenea, o centură în talie va evidenția frumos contrastul dintre talia mică și șoldurile mai late.
Dacă ești minionă, poți combina pantalonii largi cu o pereche de platforme sau pantofi cu toc, iar efectul de alungire este unul garantat, întocmai ca la pantalonii evazați. Dacă preferi pantofii cu toc, optează pentru un model cu toc mai gros, deoarece va arăta mai bine în raport cu cracul larg al pantalonului, și vor fi și mai comozi și mai ușor de purtat pe parcursul zilei.
Sursa: doc.ro