Odoraș.

Odoraș.

MariMar

7 cele mai bune ingrediente naturale pentru piele

7 cele mai bune ingrediente naturale pentru piele

Lumea frumuseții este plină de dispozitive de înaltă tehnologie și ingrediente de ultimă oră, dar când vine vorba de gestionarea unora dintre cele mai comune probleme de îngrijire a pielii, mai nou nu este întotdeauna mai bine. În unele cazuri, opțiunile naturale simple pot fi la fel de eficiente ca soluțiile concepute științific.

Găsirea unor produse de înfrumusețare curate și eficiente nu este la fel de simplă ca să găsești produse organice la magazinul alimentar, dar în zilele noastre este mai ușor ca niciodată să găsești ceva care să se potrivească nevoilor tale.

Ulei de cocos

Beneficii: hidratare, antiinflamator. Există numeroase studii care susțin utilizarea acestei grăsimi vegetale pentru piele. Cercetări recente arată că uleiul de nucă de cocos extravirgin suprimă unii dintre agenții inflamatori naturali ai organismului, acționând ca o barieră atunci când este aplicat direct pe piele.

Gotu Kola (cunoscut și ca Centella asiatica)

Beneficii: Vindecarea rănilor. Această plantă veche folosită adesea în bucătăria asiatică este acum o parte a îngrijirii moderne a pielii datorită beneficiilor sale de vindecare a rănilor. Substanțele chimice din plantă stimulează alimentarea cu sânge la zonele rănite și întăresc pielea. Cercetătorii au descoperit că atunci când leziunile pielii la șobolani sunt tratate cu Centella asiatica, s-au vindecat mai rapid și mai eficient. Combinația de aminoacizi, beta caroten, acizi grași și substanțe fitochimice ajută la accelerarea timpului de vindecare, făcându-l o modalitate utilă de a trata rănile.

Ceai verde

Beneficii: Protectie solara, anti-imbatranire. Legătura dintre consumul de ceai verde și îmbunătățirea sănătății a fost sugerată de ani de zile, dar el poate ajuta și pielea.

Ceaiul verde are rezultate bune în ceea ce privește fotoprotecția și beneficiile anti-îmbătrânire.

Ovăz

Beneficii: Antiinflamator, ameliorarea eczemelor. Făina de ovăz conține substanțe chimice antiinflamatoare și antiiritante numite avenantramide. De asemenea, are beta glucani și amidon hidratanți. Acesta este motivul pentru care băile cu fulgi de ovăz sunt atât de eficiente pentru afecțiuni precum eczema și erupțiile cutanate.

Unt de shea

Beneficii: Antiinflamator, ameliorarea mâncărimii. Derivat din nuca unui arbore de shea, untul de shea este un ingredient în multe creme hidratante. Se pare că hidratează eficient pielea, deoarece este încărcată cu acizi graș. Acești nutrienți au un efect calmant și antiinflamator asupra pielii.

Soia

Beneficii: tratează hiperpigmentarea, îmbunătățește producția de colagen. Boabele de soia conțin o varietate ingrediente care au impact asupra pielii. Printre ele se numără antioxidanții, acizii grași și izoflavonele. Ele produc, de asemenea, estrogeni sau fitoestrogeni care se adresează afecțiunilor pielii legate de menopauză.

Ulei de arbore de ceai

Beneficii: Antimicrobian, luptă împotriva imperfecțiunilor. Remediul pe bază de plante derivat din frunzele de arbore de ceai are efecte antimicrobiene și antiinflamatorii care ajută la combaterea unei game de germeni, ciuperci și bacterii.

 

Share:

Articole recomandate