Dana Rogoz despre problemele de sănătate cu tiroida: Aș putea avea tendințe de îngrășare

Dana Rogoz despre problemele de sănătate cu tiroida: Aș putea avea tendințe de îngrășare

Dana Rogoz a fost mereu invidiată pentru silueta ei, mai ales în timpul celor două sarcini și după ce a născut. Actrița niciodată nu a fost plinuță și fanii ei s-au întrebat mereu care este secretul din spatele formelor sale perfecte. Într-o discuție recentă pe acest subiect, Dana Rogoz a dezvăluit care este boala de care suferă.

Dana Rogoz e mama a doi copii. În 2014 a născut un băiețel, pe Vlad, iar în 2020 a adus-o pe lume pe Lia, mezina familiei. După ambele nașteri, precum și în timpul sarcinilor, Dana Rogoz nu a trecut prin transformări ale siluetei sale, ba chiar nu și-a schimbat deloc garderoba pe parcursul celor nouă luni. Se pare că în spatele siluetei perfecte a actriței ar fi o afecțiune.

Recent, Dana Rogoz a postat o imagine în care are spatele gol, imagine care a captat atenția fanilor și a dat naștere, din nou, discuțiilor legate de silueta ei.

„Bună, Dana. Arăți senzațional! Cum reușești? Poate faci un articol cu dieta ta și programul de sport. Te-am văzut acum câțiva ani pe plajă și arătai grozav și în realitate. Mult succes!”, i-a spus o urmăritoare actriței pe Instagram.

Fanii nu au așteptat reacția Danei Rogoz și au reacționat: „Este foarte ușor. Dănuța suferă de tiroidă. Nu are ce sfaturi să îți dea. Pe Instagram vei vedea doar partea ruptă din basme, adevărul e dincolo de noi.”

Văzând acest comentariu, Dana Rogoz a reacționat și a contrazis cele spuse mai sus: „Doamne, în ce te bagi…Eu am tiroidă autoimună, adică probleme legate de hipotiroidism mai degrabă, adică aș putea avea tendințe de îngrășare. Deci argumentul cu tiroida e în această situație rupt de realitate.”

Remarcile fanilor nu s-au oprit aici. „Dar toți suferim de tiroidă pentru că… toți o avem! Și ce bine că o avem. Important e cum funcționează. Și mai important e că o persoană, oricine ar fi ea, nu trebuie să explice pe nicăieri de ce e slabă sau rotunjoara.”

Dana Rogoz suferă de o afecțiune a tiroidei, care poate declanșa o serie de simptome dureroase. Numită și Hashimoto, această afecțiune este frecventă în rândul femeilor.  Printre cele mai comune simptome ale bolii se numără fluctuațiile de greutate sau stările de oboseală.

„Și asta contează (nr. în privința numărului de kilograme), sunt pe tratament. Nu simt momentan așa zisele perioade de îngrășare care sunt cumva specifice bolii, deși, dimpotrivă, toată lumea crede că eu am hipertiroidism, pentru că sunt slabă, dar de fapt am hipotiroidism. În schimb, simt schimbări la textura pielii, simt că se usucă mai tare, am alte probleme asociate.

Sau pot să am stări mai proaste și de obicei atunci îmi verific analizele și văd dacă e cazul să îmi măresc doza de tratament”, a declarat Dana Rogoz pentru VIVA! în 2019.

În februarie 2020, în urma unor controale, Dana Rogoz a aflat că are un risc crescut de a dezvolta cândva diabet de tip 2.

„De exemplu, eu am aflat în urma acestei testări că am risc crescut de a dezvolta la un moment în viață diabet de tip 2. (…) Au rezultat mai multe modificări genetice de care habar nu aveam, care indică acest risc. Nu e tocmai o surpriză, căci tata a avut acest tip de diabet.”, a dezvăluit acum un an de zile actrița pe blogul ei.

Sursa: viva.ro

Adaugă comentariu