Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Sfecla Roșie - un adevărat elixir pentru sănătate

Sfecla Roșie - un adevărat elixir pentru sănătate

Medicii spun că Sfecla Roșie are o serie de beneficii pentru sănătate, de aceea este recomandat să fie introdusă în meniul obișnuit. Pentru a avea efecte benefice vizibile asupra organismului, nu este suficient consumul ocazional. Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă, scrie doctorulzilei.ro.

Sfecla, cel mai puternic purificator al sângelui

Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, această legumă are puţine calorii (43 kcal/100 g), fiind un element de bază ȋn diete.â

Beneficiile sfeclei roșie:
Consumul de sfeclă roșie poate scădea riscul de cancer.
Aportul de sfeclă în alimentație poate reduce riscul de cancer datorită betacianinei, substanța care dă culoarea intensă acestei plante și care este, totodată, implicată în reducerea tumorilor.

Sfecla roșie contribuie la reglarea tensiunii arterialePrin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge, sfecla roșie poate reduce hipertensiunea. Sucul de sfeclă roșie, de exemplu, reglează tensiunea arterială în câteva ore de la consum. Acest lucru se petrece întrucât unele substanțe din sfeclă se transformă în oxid nitric odată ce pătrund în organism. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge, dilatându-le și reducând astfel tensiunea arterială mărită.

Sfecla poate stimula funcția de detoxificare a ficatului. Organismul are mecanismele sale prin care poate elimina toxinele, însă unele alimente, cum este și sfecla roșie, le poate stimula.

Aportul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal. Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce se consumă grăsimi și proteine în exces, cum ar fi de sărbători. Consumul regulat de sfeclă roșie reglează, deci, tranzitul intestinal.

Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului. Printre beneficiile pe care le are sfecla roșie este și acela de a regla valoarea colesterolului, datorită fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Articole recomandate