Sfaturi de la Ana Ciorici: cum ne pregătim de o călătorie cu copiii

Sfaturi de la Ana Ciorici: cum ne pregătim de o călătorie cu copiii

Bloggerița fashion și femeia de afaceri, Ana Ciorici, este o mămică foarte activă. Aceasta adoră la nebunie să călătorească și să descopere lume și o face împreună cu copilașii ei, Emily și Teo.

Ana Ciorici călătorește foarte des împreună cu familia. Deși spune că împreună cu copiii este un pic mai dificil de călătorit, aceasta nu renunță să o facă. Dat fiind faptul că deja are o bună experiență în spate, Ana Ciorici a publicat recent pe blogul ei personal o postare cu niște sfaturi extrem de utile pentru mămicile care urmează să călătorească împreună cu copiii.

1. Pregătiți-i înainte de vacanța voastră cu o săptămână-două înainte de plecare. Vorbiți-le despre țara în care mergeți și activitățile pe care le veți face acolo. Entuziasmați-i cu povestiri despre avion și zbor.

2. Lăsați-i să facă bagajul împreună cu voi (pe cei mai mari). Lăsați-i să-și aleagă chiar singuri hainele și jucăriile pe care le vor în această vacanță.

3. Cumpărați-le propria valiză mică și lăsați-i să o ia cu ei. Acest mic detaliu va face experiența mai plăcută și drăguță.

4. Luați la fiecare dintre copii câte un cărucior. Chiar dacă unul din copii are 5 sau 6 ani, luați-i un cărucior. Uneori distanțele de parcurs într-un aeroport internațional sunt extrem de mari, iar copiii obosesc și nu mai reușesc să țină pasul cu voi. Plus, dacă în vacanță vreți să aveți parte de plimbări lungi pe timp de zi sau noapte, căruciorul va fi mereu salvarea voastră.

5. Luați ceva activități sau jucării pentru copii în perioada în care veți sta în aeroport sau în avion. 

6. Dacă aveți un zbor intercontinental, alegeți-l să fie noaptea, pentru ca copiii să poată dormi aproape tot zborul.

7. Luați păturele (pentru că în aeroporturi și avion este foarte frig) și multe haine de schimb pentru copiii voștri.

8. Organizează-ți toată cantitatea necesară de lapte și mâncare pentru a asigura toate nevoile copiilor. Eu am pus laptele lui Teo în containere secționate cu porții de mâncare. Am luat un termos cu apă fierbinte și o sticluță pentru lapte. Am luat două băncuțe de fructe și legume, biscuiți pentru bebeluși, banane și mere. Pentru Emi am luat iaurt, covrigei și suc.

9. Nu luați cu voi prin aeroport nici un bagaj de mână. E mai comod ca fiecare părinte să aibă un rucsac în spate, pentru ca mâinile să fie libere. 

10. Cel mai important lucru e să fiți pozitivi și să vă creați din toată această călătorie o adevărată aventură și experiență distractivă pentru copiii voștri. Atâta timp cât părinții sunt entuziasmați, copiii vor fi la fel. Fiți responsabili și la timp mereu. În așa mod, călătoria va fi mai plăcută.

Foto: ana.ciorici.com

Adaugă comentariu