11 obiceiuri de frumusețe pe care să nu le mai faci în 2018

11 obiceiuri de frumusețe pe care să nu le mai faci în 2018

Tocmai a fost dat starul unui nou an și chiar dacă nu ești o persoană pregătită de mari revoluții, cel puțin obiceiurilor proaste de frumusețe trebuie să le zici stop în 2018. Acum e momentul perfect pentru a spune adio la ceea ce îți face rău și de care mai ești și conștientă. De unde ar trebui să începi? E simplu. Să facem împreună anul 2018 cel mai minunat an.

1. Nu te mai culca fără să te demachiezi

 

Indiferent cât de obosite sunteți la sfârșitul zilei, hotărâți să nu închideți ochii fără să spălați mai întâi fața. Dacă aveți timp să vă faceți machiaj dimineața, trebuie să vă faceți timp să-l scoateți noaptea, pentru că știți, cu siguranță, cât de dăunător poate fi pentru piele.

2. Nu îți mai stoarce coșurile

Nu face asta. Nu strângeți, nu extrageți, nu spargeți, nu stoarceți. Spargerea coșurilor nu doar face să dureze mai mult vindecarea, dar poate duce și la o grămadă de probleme de îngrijire a pielii. Vorbim de cicatrizare, hiperpigmentare, pori extinși și posibile infecții. Singura persoană care ar trebui să-ți extragă punctele negre este dermatologul. Dacă nu sunteți medic, evitați acest obicei.

3. Spălați periile/pensulele pentru machiaj în mod regulat

 

Dacă sunteți adepta machiajului, atunci și uneltele folosite trebuie să le păstrați în condiții favorabile. Pensulele murdare și bureții sunt nișa de reproducere perfectă pentru toate tipurile de bacterii. Deci, în 2018, trebuie să vă angajați să spălați în mod regulat toate periile (și bureții, și bastoanele, și orice altceva folosiți în mod obișnuit pentru a aplica produse pe față). Cât de des este „regulat”? În funcție de cât de des le folosiți. Artiștii profesioniști își spală și sterilizează ustensilele după fiecare client (sau ar trebui cel puțin), în timp ce acasă e recomandat ca pensulele să fie spălate în fiecare săptămână.

4. Faceți o pauză de la toate aparatele electrice pentru păr

Ești la curent cât de mult are de suferit părul în urma utilizării plăcii de îndreptat, ondulatorului sau chiar uscătorului. Renunță la ele în 2018 sau cel puțin reduce folosirea acestora și părul îți va mulțumi.

5. Renunță la punerea oricărui produs de machiaj tester/probator pe fața ta

 

Știm, uneori este foarte greu să testați un ruj pe dosul mâinii și să înțelegeți dacă funcționează pentru dvs. Dar amintește-ți de un singur cuvânt: bacterii! S-ar putea să credeți că un ruj este destul de curat, dar cine știe cine l-a testat și câte celule moarte se regăseau pe acele buze. Chiar vrei germenii unui necunoscut în viața ta? În nici un caz. Deci, dacă ai pus vreodată un produs de machiaj de probă pe fața ta, atunci hotărăște-te să nu o mai faci în 2018.

6. Nu mai fi dezorganizată

E timpul să ne organizăm. Indiferent de spațiul pe care îl aveți, acum este momentul să profitați la maximum de acesta pentru a vă ordona lucrurile. Fie că le aranjați astfel încât produsele pe care le utilizați în fiecare zi să fie în față, fie că creați o nouă carcasă din oțel cu compartimente pentru a vă menține în baie lucrurile, fie că altceva unde v-ați putea separa paletele după mărime, rujurile după culoare etc. Scopul nu ar trebui să fie la nivelul perfecțiunii. Obiectivul ar trebui să fie acela de a găsi tot ceea ce aveți nevoie relativ ușor și de a păstra toate produsele (pe care ați cheltuit nu puțini bani) curate și în siguranță.

7. Nu mai luați sfaturi importante despre îngrijirea pielii din mediile sociale

 

Acum poți găsi sute de milioane de sfaturi despre cum ar trebui să vă îngrijiți piele. Dar, în 2018, ar fi bine să nu mai cauți pe internet miracole magice pentru problemele majore ale pielii. Majoritatea „rețetelor” ce promit vindecarea acneei sau altor probleme în 24 de ore sau altceva de acest gen sunt scrise doar pentru a aduna vizualizări. Mai mult, unele combinații ți-ar putea irita pielea sau aduce daune și mai mari. Așadar, dacă aveți o îngrijorare semnificativă în ceea ce privește îngrijirea pielii, cum ar fi acneea, consultați un medic sau un estetician. Căutând un miracol pe Pinterest sau Instagram nu vă poate face bine neapărat.

8. Schimbă-ți regulat produsele de machiaj

 

Pentru tot există un sezon - și acest lucru se aplică și în cazul machiajului. De ce? Bureții, periile și chiar produse vechi și expirate pot pur și simplu să adăpostească bacteriile patogene și germeni, pe care îi transferați apoi pe față și peste toate produsele noi, curate.

9. În 2018 nu îți mai refuzi nimic

Există atât de multe moduri în care societatea încearcă să ne spună că greșim, indiferent cum arătăm: cu buzele mai mari sau mai mici, cu mai multe kg sau mai puține, cu părul scurt sau lung. În 2018, să luptăm împotriva acestor prejudecăți și stereotipuri, respectiv, să eliminăm expresia „Nu pot să fac asta" din vocabular. Dacă vă place, purtați-l. Atât.

10. Nu mai judeca

 

Conturul ei nu e bine făcut. Fundația e într-un strat prea gros. Pielea ei este uscată, prea albă, etc. Trebuie să-și repare sprâncenele”. Sună familiar? Judecând machiajul altor persoane - sau lipsa lui - a devenit practic un sport, dar să judecăm alegerile altor persoane oare nu ar fi păcat? Atâta timp cât nu ne afectează pe noi direct acest lucru, de ce să nu ne vedem de felul în care arătăm noi?!

11. Nu te mai compara cu alții

 

Acesta este un punct complicat, mai ales în lumea frumuseții. Dacă petreci ore în șir pe Instagram și urmărești profile bine definite, retușate și te vrei să arăți la fel, nu-ți faci decât rău. Privind viața reală nu va fi niciodată perfectă ca un Instagram bine compus. Deci, nu mai comparați. Începeți să vă concentrați asupra lucrurilor care vă fac fericite și speciale, și folosiți produsele de frumusețe cu ajutorul cărora reușiți să vă faceți machiajul așa cum vă place.

 

Sursa: revelist.com

Adaugă comentariu