3 produse pe care dermatologii nu le-ar folosi pe propria piele
- 2024-10-31
- 352
Realizarea unei rutine de îngrijire a pielii poate fi o adevărată provocare. În fiecare zi apar noi tendințe în materie de produse de frumusețe, de la formule care promit să reducă semnele îmbătrânirii la produse care tratează probleme specifice precum hiperpigmentarea sau acneea. În acest context, uneori poate fi greu să identifici produsele pe care ar fi bine să le eviți. Din fericire, dermatologul Neera Nathan, instruită la Harvard și cunoscută pe TikTok pentru sfaturile sale despre îngrijirea pielii, îți poate oferi câteva repere.
Iată cele trei produse pe care dermatologii, nu le-ar folosi niciodată și motivele pentru care ar trebui să le eviți și tu.
1. Șervețelele demachiante
Probabil că folosești deja șervețele demachiante pentru a îndepărta machiajul sau impuritățile de pe față. Totuși, dermatologul atrage atenția că acestea conțin adesea parfumuri și substanțe iritante care pot dăuna pielii. „Șervețelele demachiante erau populare în 2010," spune Nathan, dar, în prezent, se știe că ștergerea repetată a feței cu ele poate distruge bariera naturală a pielii.
În schimb, dermatologul îți recomandă apa micelară, o soluție delicată pe bază de apă, care atrage impuritățile și machiajul precum un magnet. Tot ce trebuie să faci este să aplici ușor produsul cu o dischetă demachiantă, iar machiajul dispare fără efort.
2. Produsele pentru sprâncene
Dacă folosești prosuse pentru a-ți fixa sprâncenele sau geluri de modelare, s-ar putea să vrei să încerci o altă abordare. Nathan folosește minoxidil, un ingredient cunoscut pentru a stimula creșterea firelor de păr, aplicat pe sprâncene de două-trei ori pe săptămână, cu o perie de rimel curată. Aceasta adaugă un strop de vaselină pentru a le fixa și modela.
Minoxidilul este disponibil fără rețetă și poate preveni pierderea părului, însă este recomandat să discuți cu un dermatolog înainte de a-l folosi.
3. Produsele pentru volumul buzelor (lip plumpers)
Produsele de creştere a volumului a buzelor sunt cunoscute pentru efectul lor de buze mai pline, dar, potrivit dermatologului, acestea nu sunt benefice pentru pielea ta. Acea senzație de furnicături pe care o simți când aplici lip plumper-ul este, de fapt, un semn că pielea buzelor tale este iritată și deteriorată. Utilizarea acestor produse poate duce la hiperpigmentare și la descuamări în jurul buzelor.
Pentru a obține buze mai pline fără iritații, dermatologul recomandă să aplici puțină acid hialuronic pe buze umede. Acest ingredient hidratant oferă un aspect mai plin și mai neted, fără riscuri.
Așadar, când vine vorba de îngrijirea pielii tale, este important să fii selectiv cu produsele pe care le folosești. Evitând aceste produse și alegând alternative mai blânde, îți poți menține pielea sănătoasă și protejată de efectele negative pe termen lung.