Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Dermatita atopică: mai mult decât o ”simplă afecțiune a pielii”

Dermatita atopică: mai mult decât o ”simplă afecțiune a pielii”

Dermatita atopică este cea mai frecventă formă de eczemă la copii. După diagnosticarea cu dermatită atopică, cei mici sunt nevoiți să renunțe la înot, întrucât clorul le-ar irita pielea. De asemenea, părinții trebuie să fie atenți cu ce haine poartă copilul diagnosticat cu dermatită atopică. Hainele trebuie să nu fie din lână sau poliester. Lenjeria de pat trebuie să fie din bumbac 100%, iar produsele de îngrijire trebuie să nu conțină parfum, scrie suntmamica.ro

„Natura vizuală a afecțiunii poate fi stigmatizantă”, spune Marissa Joseph, medic la Spitalul pentru Copii din Toronto. Simptomele pot afecta stima de sine a unui copil, pot face ravagii în ceea ce privește somnul lor și pot duce la anxietate și depresie, spune ea.

„Pielea acționează ca o armură, iar eczema provoacă crăpături în armura respectivă, făcând-o vulnerabilă la alergenii și iritanții externi”, spune ea. Deși se manifestă cel mai frecvent în copilărie, poate apărea și la adolescenți și adulți.

Cea mai importantă parte a tratamentului, spune ea, este menținerea barierei pielii și hidratarea ei, pentru a ajuta la prevenirea erupțiilor. Acest lucru se poate realiza prin băi zilnice și aplicarea cremelor emoliente.

„Simptomele moderate până la severe pot necesita, de asemenea, tratament medicamenos sau injecții”, spune ea. În orice situație, adresați-vă medicului specialist. Nu tratați acasă.

 

 

Sursa foto: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate