7 greșeli de machiaj care te fac să pari mai în vârstă

7 greșeli de machiaj care te fac să pari mai în vârstă

Machiajul natural câștigă din ce în ce mai mult teren pentru că te arată mai feminină şi mai gingașă. Multe femei însă continuă să își încarce tenul și să se machieze în exces, fapt ce nu le scoate în evidență cele mai frumoase trăsături, ci dimpotrivă. Vezi unde greșești când te machiezi!

 

Genele lipite și încărcate

Dacă vrei gene cu volum nu înseamnă că trebuie să le încarci cu jumătate de tub de mascara. Genele lipite nu arată bine, așa că alege un rimel potrivit care să nu ți le încarce. Pentru un efect mai natural și mai prospăt, încearcă să nu îți machiezi genele din partea de jos.

 

Aplici greșit blush-ul

Prea multă culoare în obraji arată artificial, nu trebuie să fii om de ştiinţă ca să îţi dai seama de asta. Pentru un look fresh ai nevoie, de fapt, de foarte puţin blush. Scutură bine pensula înainte de a o pune pe faţă, iar dacă mai trebuie mai poţi aplica apoi. Ai pus prea mult? Potoleşte-l cu pudră pentru faţă. Aplică blush-ul la final ca să îţi dai seama mai uşor de intensitatea lui.

 

Îți conturezi prea mult sprâncenele

Sprâncenele sunt un element important al feței, iar atunci când sunt îngrijite corespunzător, ele pot schimba complet un machiaj. Nu exagera cu conturul lor, dar nici nu le lăsa prea subţiri. Un aspect apropiat de cel natural este cel mai potrivit. Cere părerea unui profesionist! 

 

Colorarea liniei apei a ochiului cu un creion negru

Acest obicei face ca ochii să pară mai mici, în timp ce alegerea unui creion într-o nuanță deschisă creează impresia de deschidere și mărire a ochiului.

 

Nu folosești un corector

Cearcănele dau bătăi de cap majorității femeilor și de cele mai multe ori sar în ochi din prima, iar acest lucru de fapt nu și-l dorește nici o femeie. Folosirea unui corector te poate ajuta să maschezi cearcănele și oboseala.

 

Conturarea buzelor

Trecerea de la creionul contur la ruj trebuie să se facă gradat, primul având scopul de a face buzele să pară mai cărnoase. Majoritatea femeilor care au buze subțiri încearcă să își contureze buzele în exces, însă efectul până la urmă e exact pe dos. Creionul de buze folosit pentru a desena un contur mult în afara liniei naturale a buzelor şi rujul foarte închis la culoare te dezavantajează. La fel şi culoarea care se întinde dincolo de contur. Ca să nu se întâmple acest lucru, fixează culoarea pe buze cu puţin fond de ten, pe care îl aplici sub ruj, şi alege nuanţe fructate sau neutre care să se potrivească nuanţei pielii tale. Dacă vrei să obţii mai mult volum, foloseşte puţin gloss aplicat în centrul buzei.

 

Folosești prea multă pudră

Pudra chiar poate face minuni, dar nu și dacă se aplică în jurul ochilor într-o cantitate prea mare. Va crea un aspect de uscat.

Foto: jenskiy-mir.ru, studentie.ro

Adaugă comentariu