Odoraș.

Odoraș.

MariMar

8 modalități de detoxifiere zilnică

8 modalități de detoxifiere zilnică

Corpul uman este mai sănătos atunci când îl alintăm cu strategii inteligente de detoxifiere, motiv pentru care nu trebuie să privești acest proces ca pe o perioadă lipsită de bunătățuri și foarte dificilă. Deși detoxifierea nu este un proces care are loc doar la venirea primăverii sau după o perioadă de mese bogate, îți propunem  mai jos câteva metode de detoxifiere eficiente care îți vor curăța organismul.

  1. Bea în fiecare dimineață un pahar de apă călduță în care stoarce un sfert de lămâie. Această băutură acționează ca un energizant și îți va pune sângele în mișcare, stimulând procesul digestiv.
  2. Nu uita să te hidratezi! Apa ajută organismul să elimine toxinele, care sunt cauza multor boli, în special cele de stomac. Consumă 8-10 pahare de apă zilnic, în care la fel poți adăuga lămâie sau alte fructe.
  3. Consumă alimente și suplimente de detoxifiere! Adăugă în meniu: pătrunjuel, coriandru, rădăcină de păpădie, curcuma, ardei roșu, grapefruit, sflecă, anghinare, legume crucifere etc.
  4. Evită zaharurile rafinate, alimentele procesate, alcoolul, cafeina și fructele și legumele non-organice.
  5. Încearcă periajul uscat –ai nevoie de o perie naturală și 5-10 minute din timpul tău înainte de duș(periajul se face în sensul acelor de ceasornic, de la picioare spre inimă, pentru a stimula detoxifierea și circulația). Periajul va ajuta la înlăturarea celulelor moarte, ceea ce îi va permite pielii să respire mai bine.
  6. Fă mișcare zilnic! Încurjează-ți pielea să respire, să transpire și să elibereze toxinele. Transpirația este crucială pentru eliminarea toxinelor.
  7. Învață să respiri. Începe-ți ziua cu 10 respirații adânci, lente și lungi, acest lucru te va ajuta să cureți și să detoxifici plămânii, să reduci stresul și să transporți mai mult oxigen la nivelul țesuturilor.
  8. Scapă de stres! Râzi ori de câte ori ai ocazia.

Foto: mum.edu

Share:

Articole recomandate