Alimentele care devin cancerigene dacă le reîncălzim
- 2019-03-29
- 2551
De multe ori, un fel de mâncare este reîncălzit şi consumat a doua sau chiar a treia zi, fără a conştientiza pericolul la care ne supunem. Specialiştii avertizează că unele alimente devin extrem de periculoase atunci când sunt supuse în repetate rânduri temperaturilor ridicate.
Spanac
Este recomandat ca spanacul să fie consumat imediat după ce a fost gătit. Acesta conţine o cantitate mare de nitraţi care se transformă în nitriţi odată ce sunt reîncălziţi. Aceasta înseamnă că spanacul este cancerigen pentru organism după ce a fost reîncălzit.
Ţelină
Ţelina conţine nitraţi, la fel ca spanacul. Este recomandat să tăiaţi ţelina în bucăţi mari, iar când reîncălziţi supa, acestea să fie scoase. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul morcovilor.
Ciuperci
Când vine vorba de reîncălzire, putem spune cu uşurinţă că ciupercile sunt cele mai periculoase alimente. Este recomandat să le consumaţi imediat după ce le-aţi pregătiţi. Dacă le mâncaţi a doua zi, cel puţin asiguraţi-vă că nu le reîncălziţi, pentru a evita probleme digestive şi chiar unele probleme cardiace.
Sfecla
Nutriţioniştii recomandă consumul de sfeclă în fiecare zi, fiind un aliment încărcat cu nutrienţi sănătoşi. Cu toate acestea, poate fi foarte dăunător atunci când este reîncălzit. Sfecla nu ar trebui să fie reîncălzită, devenind dăunătoare organismului.
Cartof
Dacă lăsaţi cartofii să stea o zi sau două la temperaturi foarte scăzute, ar putea să-şi piardă proprietăţile, dar şi calitatea lor dietetică. În acest mod, devin şi foarte dăunători organismului.
Pui
Potrivit experţilor, dacă mâncaţi pui după mai mult de 24 de ore de la gătire, puteţi provoca unele probleme digestive destul de grave. Acest lucru este cauzat de modificările structurii proteinelor, deoarece carnea de pui conţine mult mai multe proteine comparativ cu cea roşie.
Sursa: frunza-verde.ro; bugetul.ro