Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

8 Obiceiuri greșite care te împiedică să slăbești

8 Obiceiuri greșite care te împiedică să slăbești

Mai mulți factori pot fi în spatele dificultății tale de a pierde în greutate. Unele obiceiuri fac parte din asta. Iată 8 obiceiuri geșite la care trebuie să renunți pentru a pierde în greutate, scrie stiai.net 

1. Sari peste mese

Mulți oameni cred că săritul peste mese îi ajută să slăbească. Este total fals. În primul rând pentru că a avea o alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru a pierde în greutate și a rămâne sănătos și, în al doilea rând, pentru că atunci când sări peste o masă, corpul tău începe să stocheze grăsime de la următoarea masă ”de teama” că vei sări și peste următoarea masă.

Prin urmare, este esențial să aveți trei mese pe zi. Poți opta pentru preparate ușoare pe care le poți însoti cu mici gustări. De exemplu, puteți lua jumătate dintr-un prânz sănătos și îl puteți servi cu fructe după două ore. Acest obicei te va ajuta să compensezi nevoia de a gusta ceva, deci să slăbești.

2. Ești prea stresat

În general, stresul este rău pentru organism. Te împinge să mănânci mai mult și te direcționează către alimente grase și zaharoase. Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Medicine, stresul este un factor de risc important în procesul de slăbire deoarece stimulează acumularea de grăsime. Cercetătorii au studiat cazul a două grupuri de șoareci care au avut aceeași alimentație.

3. Dormi prea târziu

Când adormi noaptea târziu, acest obicei prost perturbă funcționarea a doi hormoni esențiali pentru pierderea în greutate: leptina și grelina. Acesta din urmă este responsabil pentru senzația de foame, în timp ce leptina semnalează sațietatea.

În timpul somnului, acești hormoni sunt în repaus. Însă, atunci când vă întrerupeți somnul, acești hormoni sunt secretați și vă pot face să simțiți foame la momentul nepotrivit, determinându-vă să mâncați noaptea târziu.

4. Nu bei suficientă apă

Apa este vitală pentru buna funcționare a organismului. Ajută la purificarea sângelui și la eliminarea toxinelor care favorizează bolile și acumularea de grăsime. Mai mult, un studiu realizat la Universitatea din Alabama a demonstrat că consumul de apă rece ajută la arderea grăsimilor.

Într-adevăr, atunci când se consumă apă rece, organismul își folosește rezervele pentru a produce căldură și a-și restabili temperatura inițială. Acest proces se numește termogeneză.

Cu toate acestea, este indicat să beți un pahar cu apă rece înainte de masă și nu după. A bea un pahar mare de apă înainte de masă oferă, de asemenea, o senzație de sațietate care te va împiedica să mănânci în exces

5. Consumi prea multă cofeină 

Consumul în exces de cofeină stimulează producerea unui hormon numit cortizol. Acesta se mai numește și hormonul stresului. Cortizolul este un hormon care favorizează consumul de alimente grase și zaharoase, ceea ce favorizează acumularea de grăsimi și deci creșterea în greutate. Prin urmare, este indicat să nu-ți perturbi tiparul de somn și să dormi cel puțin 7 ore pe zi.

6. Mănânci alimente procesate

Unul dintre motivele majore pentru creșterea în greutate este consumul de alimente procesate. Acestea sunt bogate în zahăr, sare și grăsimi. Prin urmare, este recomandat să evitați alimente precum prăjiturile, chipsurile, mâncărurile congelate sau produsele de patiserie și fast food. În schimb, optează pentru o masă bogată în fructe și legume organice.

7. Evită rafturile cu produse tentante din supermarket

Pentru a pierde în greutate, fă-ți obiceiul de a evita anumite locuri, mai ales rafturile cu produse nesănătoase ale supermarketului! Evită rafturile cu alimente procesate care sunt dăunătoare pentru sănătatea ta și alege-le pe cele cu fructe și legume pentru a pregăti mâncăruri și băuturi bogate în nutrienți care te vor ajuta să slăbești într-un mod optim și durabil.

8. Mănânci prea repede

În Noua Zeelandă, cercetătorii de la Universitatea din Otago au dovedit că mâncatul încet joacă un rol important în procesul de slăbire. Ei au studiat aproximativ 2.500 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani pentru a verifica legătura dintre mâncatul rapid și gradul de obezitate.

Cercetătorii au descoperit că femeile care au mâncat încet nu aveau tendințe deîngrășare, pe când celelalte femei prezentau tendințe de îgrășare. Oamenii care mănâncă rapid tind să consume mai multe calorii înainte de a se simți sătui. În plus, mâncatul lent oferă alimentelor suficient timp pentru a fi descompuse de enzimele din salivă, iar glucoza este livrată mai rapid, crescând zahărul din sânge și promovând sațietatea.

 
 
Share:

Articole recomandate