Testul pentru sănătatea inimii în 2 pași simpli

Testul pentru sănătatea inimii în 2 pași simpli

Testul pentru sănătatea inimii durează doar 30 de secunde şi îţi poate spune dacă ai probleme cu circulaţia sângelui. Vezi în ce constă şi cum se interpretează rezultatele! 

Inima este un organ care nu prea dă semne că este ceva în neregulă decât atunci când lucrurile se agravează. Prin urmare, ajungem la medicul cardiolog abia când inima înțeapă, doare sau avem palpitaţii.

Un simplu test te poate ajuta să îţi dai seama dacă inima ta funcţionează în parametri normali. Ai nevoie de un lighean cu apă rece şi de câteva cuburi de gheaţă, scrie csid.ro

Acest test este foarte simplu, durează doar 30 de secunde şi poate fi făcut de oricine. Iată în ce constă!

Testul inimii în 2 paşi simpli

Sănătatea inimii poate fi evaluată printr-un simplu test, pe care îl poţi face chiar la tine acasă.

Primul pas: toarnă apă rece într-un lighean şi adaugă câteva cuburi de gheaţă.

Al doilea pas: ţine ambele mâini în apă timp de 30 de secunde, nici mai mult, nici mai puţin – foloseşte un cronometru.

Interpretarea „rezultatelor”

În urma acestui test, există două rezultate posibile:

1) Scoţi mâinile din apă şi degetele tale se înroşesc – semn bun! Înseamnă că inima ta funcţionează brici, circulaţia periferică este în parametri şi nu ai probleme legate de oxigenarea sângelui.

Cu toate acestea, ţine cont de măsurile de prevenţie. Renunţă la fumat, dacă ai acest viciu, mănâncă sănătos, evită sedentarismul, fă zilnic mişcare, ţine regim special dacă trebuie să dai jos surplusul ponderal, consumă alcool cu moderaţie şi, desigur, fă-ţi periodic analizele de sânge, precum şi un control anual la medicul cardiolog.

2) Scoţi mâinile din apă şi degetele se învineţesc– nu-i bine deloc! Înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui şi nivelul oxigenului este scăzut. Ca să îţi recapeţi culoarea normală, masează sau încălzeşte zona. În cazul în care culoarea degetelor este în continuare albăstruie, ar fi bine să programezi o consultaţie la medicul cardiolog!

Mai mult, dacă prezinţi şi alte simptome, precum durere de cap, senzaţie de sufocare, durere în piept, transpiraţie abundentă, amorţeală în braţe, picioare, degete, mâini, stare de leşin, solicită ajutor medical de urgenţă!

Adaugă comentariu