Uleiul care scade riscul bolilor de inimă și întărește imunitatea
- 2019-03-18
- 2748
Uleiul de pește este unul dintre cele mai recomandate suplimente alimentare, mai ales în cazul copiilor. O serie de studii au arătat că printre beneficiile uleiului de pește regăsim îngrijirea pielii mai ales dacă există un diagnostic de psoriazis sau de acnee la adolescenți, creșterea capacității de apărare a organismului. De asemenea, uleiul de pește aduce beneficii celor care au artrită, diabet zaharat, colesterolul mărit, tulburări de vedere, ulcer, anxietate, depresie, anumite boli cardiovasculare. În plus, este aliatul femeilor care vor să aibă o sarcină sănătoasă sau celor care vor să câștige bătălia cu kilogramele suplimentare.
Uleiul de pește conține acizi grași Omega-3 esențiali, cum ar fi acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA), de aceea fiind și benefic sănătății organismului. De exemplu, experții de la American Heart Association au făcut unele studii clinice și au arătat că acizii grași Omega-3 sunt foarte buni pentru că reușesc să reducă incidența bolilor de inimă. În plus, scad nivelul colesterolului rău – LDH și cresc nivelul colesterolului bun – HDL. Mai mult, se pare că uleiul de pește poate să prevină acumularea în exces a trigliceridelor, de aceea se și crede că acesta ar contribui la prevenirea formării aterosclerozei în cazul bolnavilor cu boli coronariene. Nu în ultimul rând, uleiul de pește contribuie la reducerea tensiunii arteriale.
Totodată, specialiștii susțin că tipurile de Omega -3 care se găsesc în uleiul de pește au beneficii mai mari pentru sănătate decât Omega-3 care se găsește în anumite plante. Explicația este aceea că principalele Omega-3 din uleiurile de pește sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), în timp ce Omega-3 în sursele de plante este acidul alfa-linolenic (ALA). Și chiar dacă ALA este un acid gras esențial, celelalte două aduc mai multe beneficii sănătății.
Iată ce beneficii aduce consumul de ulei de pește:
Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru funcționarea normală a creierului.
Contribuie la scăderea în greutate.
Reduce procesul inflamator.
Crește rezistența organismului în fața infecțiilor, a virușilor, are și rolul de a echilibra sistemul imunitar.
Sursa: doctorulzilei.ro; woman.rambler.ru