Varicele nu mai sunt o sentinţă pentru oamenii activi
- 2016-09-15
- 21108
Doar cei care nu au varice nu cunosc cât de inestetice, iar uneori şi dureroase sunt aceste dilataţii patologice și permanente ale venelor, situate la nivelul membrelor inferioare. Sunt mai frecvente la femei, decât la bărbaţi, iar 60% dintre acestea prezintă primele semne ale bolii la vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Dacă faci parte și tu din această categorie, articolul este pentru tine!
Varicele (boală varicoasă) apare din cauza unei insuficienţe venoase. Astfel, venele membrelor inferioare, prevăzute cu valve unidirecţionale, care asigură circulația sângelui către inimă, de jos în sus, își pierd capacitatea de antireflux. Aceasta face ca venele să se dilate şi să apară varicele, de culoare albăstruie.
La baza bolii varicoase stau diferiţi declanşatori: factori de mediu sau stilul de viață al persoanei. În peste 80% din cazuri de vină este genetica. În rest, este vorba de profesiile care impun statul prelungit în picioare (vânzători, stomatologi, frizeri etc.), sau sunt persoane care au parte de un efort muscular intens şi prelungit (halterofili), stau în căldură şi umiditate excesivă. Varice pot face persoanele obeze, dar şi gravidele care se pot trezi cu această problemă în urma creşterii presiunii intraabdominale.
Simptomele bolii. Varicela debutează lent și se manifestă prin percepţia de disconfort la nivelul gambei: amorțeli, senzaţii de greutate. Aceste fenomene apar după statul prelungit în picioare, eforturi intense sau o poziție şezândă îndelungată și dispar în poziția culcată, cu picioarele ușor ridicate.
Treptat, pielea de pe membrele inferioare devine umflată, iar încălţămintea începe să creeze disconfort, chiar de dimineaţă. Odată cu crampele de la picioare, apar schimbări vasculare, asemeni unei „pânze de păianjen”.
Netratată, boala varicoasă poate duce la dezvoltarea unor complicații cum sunt: ulceraţia de gambă, ruptura varicelor cu hemoragia consecutivă și tromboflebita, care pot pune în pericol viaţa bolnavilor. Din păcate, majoritatea dintre noi neglijează această afecţiune şi nu se prezintă la medicul de profil, sau în cel mai bun caz, aleg să meargă la medicul de familie, care le prescrie tratamente ce nu dau rezultate.
Ce poţi face dacă te afli în lista de risc? În primul rând, să îţi revizui stilul de viață, şi mai ales cel alimentar, să începi să practici sportul, să renunţi la kilogramele în plus, dacă acestea s-au acumulat, să fii atent la încălţămintea pe care o porţi, şi să optezi pentru cele mai bune preparate medicamentoase destinate prevenirii varicelor. Una din acestea este Phlebodia 600 - preparatul medicamentos, pe bază de diosmină purificată, un remediu venotonic şi angioprotector (protector și tonic pentru vene).
Phlebodia 600 este medicamentul care te ajută să tratezi şi să previi boala varicoasă. Acesta îmbunătăţeşte tonusul vascular venos, ameliorează circulaţia sângelui la nivelul picioarelor, scade riscul trombozei, combate inflamaţia la nivelul venelor, îmbunătăţeşte drenajul limfatic.
Care sunt avantajele preparatului venotonic Phlebodia 600? Medicamentul are în compoziţie diosmină, un bioflavonoid purificat, cu proprietăţi antioxidante, obţinut din coaja arborelui de portocal dulce. Phlebodia 600 este un medicament venotonic, produs de către compania farmaceutică franceză Laboratoire INNOTECH INTERNATIONAL. Preparatul Phlebodia 600 este comod în utilizare, fiind administrat în doză de un comprimat pe zi.
Spre deosebire de alte forme medicamentoase, precum unguentele şi gelurile, Phlebodia 600 acţionează asupra peretelui venos din interior, ce nu au capacitatea de a acţiona asupra venelor de calibru mai mare. Poate fi folosit concomitent cu compresele elastice aplicate la nivelul picioarelor, fără a crea disconfort. Este bine tolerat, având o incidenţă extrem de scăzută a reacţiilor adverse.
Indicaţii pentru folosire: Phlebodia 600 este recomandat în: boala varicoasă a membrelor inferioare sau varice; edeme; boala hemoroidală; insuficienţă limfatică cronică cauzată de obezitate, stilul de viață sedentar, ortostatism prelungit, tulburări metabolice. Produsul poate fi folosit și de femeile gravide, în trimestrul 2 și 3 de sarcina, conform indicației medicului.
Foto: simpletherapy.com