Beneficiile plimbărilor de primăvară pentru sănătatea copilului tău
- 2017-05-03
- 5347
Plimbarea bebelușului primăvara este o activitate absolut necesară care are un impact deosebit asupra sănătății și dezvoltării copilului. În timp ce vă plimbați, cel mic are posibilitatea să exploreze lumea, să observe cum cresc floricelele sau cum copacii cum își schimbă straiele de la un anotimp la altul. Pentru cel mic este ceva absolut nou, iar el este curios să descopere în fiecare zi câte ceva. Pe lângă asta, primăvara este anotimpul perfect ca bebelușul să se călească și să respire doza necesară de aer curat.
După o iarnă grea și friguroasă, copiii simt nevoia de a ieși la plimbare pentru a se juca cu alți copii și pentru a lega noi prietenii. Primăvara trebuie să profitați din plin de vremea frumoasă și să vă scoateți picii la aer curat, pentru ca aceștia să se poată bucura din plin de farmecul acestui minunat anotimp. Specialiștii spun că ieșirile în parc sunt extrem de utile, având un rol esențial pentru dezvoltarea copilului tău.
Am luat legătura cu medicul pediatru Larisa Crivceanscaia, șefa Secției Reanimare a Institutului Mamei și a Copilului, pentru a afla anume de ce plimbările de primăvară sunt cele mai recomandate.
„Dat fiind faptul că la noi problema rahitismului este destul de frecventă, în deosebi la copiii de până la 2 ani, plimbările de primăvară, atunci când soarele este activ, sunt foarte binevenite. Și asta deoarece are loc sintetizarea vitaminei D3 sub influența razelor solare. Este un moment de călire, dar și de profilaxie a rahitismului și a anemiei. Este recomandat ca mămicile să iasă la plimbarea aproximativ în jurul orei 11:00. Primăvara nu aveam restricții, chiar aproape deloc, deoarece soarele nu este atât de puternic ca vara”, afirmă medicul pediatru, Larisa Crivceanscaia.
Ieșirile în aer liber, spațiul verde și oamenii din jur îl ajută pe copil să se dezvolte multilateral.
- Din punct de vedere fizic, deoarece se poate mișca liber, fără a avea pe el multe haine, dar și vremea frumoasă îi permite acest lucru;
- Din punct de vedere al dezvoltării cognitive, deoarece acesta are posibilitatea de a explora mediul înconjurător și a de a cunoaște foarte multe lucruri noi;
- Din punct de vedere emoțional, deoarece copiii intră în contact cu alți oameni, își fac noi prieteni de care uneori se atașează foarte mult.
Foto: camillacreativephotography.com; ivyrosephotos.com