Iată secretele unui scriitor care a trăit 114 ani plini de sănătate!

Iată secretele unui scriitor care a trăit 114 ani plini de sănătate!

Bernardo LaPallo, un scriitor din Arizona, care a trăit în perioada anilor 1901 – 2015, susținea că a ajuns la această vârstă datorită stilului de viață sănătos. Centenarul menționa că nu a fost niciodată bolnav și că a evitat carnea roșie. Secretele longevității sale le-a aflat de la tatăl său care era medic.

Lecţiile cele mai importante pe care le-a primit Bernando au fost simple, ba chiar banale, dacă ne gândim că nu înseamnă altceva decât sprijinirea organismului în a-şi face treaba cum se cuvine:

- nu te ridica niciodată de la masă cu stomacul plin,

- lasă întotdeauna loc de mai mult,

- fă mişcare în fiecare zi,

- nu fuma,

- nu bea alcool,

- dormi atât cât trebuie,

 - asigură-te că îţi menţii colonul curat,

- nu te grăbi.

Care au fost totuşi aliaţii lui de nădejde?

O hrană bogată în vitamine, bazată mai ales pe legume verzi, gătite mediu, cât să nu-şi piardă proprietăţile nutritive, din care lipsesc carnea şi lactatele, pe care le consuma doar de două-trei ori pe an sau chiar deloc, dar nu şi peştele, pe care îl consuma săptămânal. Iar cele cinci elemente pe care le repeta ori de câte ori era întrebat despre reţeta vieţii veşnice sunt: usturoiul, mierea, scorţişoara, ciocolata neagră şi uleiul de măsline.

Bernando îşi începea fiecare dimineaţă cu o plimbare de aproape doi kilometri. La întoarcere, bea un ceai de scorţişoară şi îşi prepara o salată cu varză, ardei gras roşu, cozi de ţelină, ceapă, morcovi, stropită cu un sos din oţet de mere şi 2-3 linguriţe de miere, alături de două felii de avocado şi o roşie.

Cât despre fructe, el miza pe grapefruit, mandarine, pepene galben, afine (preferatele lui), struguri, mere, căpşuni, kiwi, ananas şi cireşe.

Îşi lua aportul de proteine din fasole boabe, nuci şi seminţe şi adăuga un plus de fibre cu supă de orz. El mai bea sucuri preparate în casă şi spunea că nu trebuie să te abţii o viaţă întreagă de la un aliment sau altul. „Moderaţia e cheia şi, dacă o respecţi, poţi gusta din orice”.

Adaugă comentariu