Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Îmbătrânirea prematură a pielii – 10 moduri prin care o poți preveni

Îmbătrânirea prematură a pielii – 10 moduri prin care o poți preveni

Îmbătrânirea prematură a pielii are numeroase cauze și afectează un număr tot mai mare de femei, în special din mediul urban. Încă de la 25 de ani ar trebui să avem grijă de tenul nostru și să prevenim îmbătrânirea pielii, să ne bucurăm de un chip luminos și frumos chiar și la menopauză, scrie unica.ro
 

10 soluții pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii
 

Bea suficientă apă și hidratează tenul.

Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii. Bea în medie 2 litri de lichide sănătoase pe zi și evită sucurile cu zahăr. Ai grijă să îți hidratezi tenul zi de zi cu o cremă de bună calitate, după demachiere.
 

Protejează-te de razele ultraviolet.

 Este important să luăm o porție mică de soare în fiecare zi, dar evită expunerea prelungită la soare. Ai grijă să porți creme cu factor ridicat de protecție solară în orice anotimp.
 

Dietă bogată în legume și fructe hidratante

Include în fiecare zi câte o porție mare de legume și fructe naturale în dieta ta: salate de tot felul, iaurturi cu fructe, gustări cu fructe suculente.

Fă mișcare zilnic.

Mișcarea, gimnastica și plimbările ar trebui să devină o rutină zilnică. Iar dacă nu ai timp să mergi la o sală, măcar mergi pe jos cel puțin două – trei stații de autobuz când pleci sau când te întorci de la serviciu. Mișcarea în aer liber menține pielea frumoasă și un tonus ridicat.

Evită alcoolul și țigările

Chiar dacă ești tânără și frumoasă, cu o piele de invidiat, trebuie să fii conștientă de faptul că în 10 – 15 ani frumusețea va păli. Iar țigările și alcoolul îți vor distruge tenul mult mai repede, cu efecte nocive asupra întregului organism.

Evită machiajul în exces

Folosește farduri și creme de bună calitate și evită să te machiezi chiar în fiecare zi. Alege un machiaj natural și ușor în zilele în care mergi la serviciu. Nu încărca tenul cu fond de ten, fard de obraz și tot felul de pudre sau pigmenți care astupă porii și deteriorează pielea.

Curăță bine tenul în fiecare zi Spală-te bine pe față cu săpunuri delicate chiar dacă nu te-ai machiat. Transpirația atacă pielea din cauza sărurilor minerale, iar un ten curat va rămâne multă vreme frumos!

Exfoliază tenul când este necesar.

Așa cum ai citit și mai sus, exfolierea este un pas important pentru îngrijirea tenului. Chiar dacă ai 20, 30 sau 40 de ani, este important să exfoliezi tenul din când în când pentru a îndepărta celulele moarte și impuritățile care blochează porii.

Băi cu aburi, masaj și gimnastică facial.

De două ori pe lună poți face simple cu băi cu aburi pentru ten. Aburul cald (nu fierbinte!) ajută la o mai bună hidratare și elasticitate a pielii. În plus, te ajută să cureți mai bine sebumul adunat în porii deschiși. Masajul și gimnastica facială sunt și ele importante pentru o piele elastică, destinsă și luminoasă. Învață câteva tehnici de masaj ale feței foarte simple și repetă-le săptămânal!

Microdermabraziunea.

Consultă un medic dermatolog specialist în problemele tenului și apelează la această tehnică atunci când este necesar. Este un procedeu simplu, dar cu efecte impresionante. Pielea ta va fi mai curată, mai relaxată, mai luminoasă și mai tânără. Această tehnică îndepărtează petele pigmentare, urmele lăsate de coșuri, netezește, catifelează, previne adâncirea ridurilor și aspectul de piele obosită.  

Sursa foto: ziarulprahova.ro

Share:

Articole recomandate