Siropul de ridiche neagră te scapă de tuse
- 2019-11-26
- 5233
În sezonul rece, ridichea neagră este folosită în tratarea tusei şi răcelii. Mai mult, printre beneficiile sale putem reaminti de îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare.
Dacă vorbim de valori nutriţionale, ridichea neagră conţine:
Cupru - 9g
Fibre - 10.2g
Fier- 8g
Magneziu - 4.5g
Potasiu - 5.6mg
Seleniu - 6mg
Vitamina A - 8g
Vitamina B - 5g
Vitamina C - 7.8g
Vitamina E - 6g
Zinc - 3.3mg
Cum acţionează împotriva tusei
De cele mai multe ori, siropul de ridiche neagră se prepară în amestec cu mierea, iar această compoziţie este ideală în tratarea tusei, răcelii şi bronşitei cronice. Ridichea neagră conţine cantităţi mari de calciu, potasiu, fier şi uleiuri esenţiale care determină efectul antibacterian. Lizozimul, de exemplu, distruge pereţii anumitor microorganisme, elimină inflamaţiile şi produce excreţia. Vitaminele C şi B6 ajută la diminuarea tusei şi ameliorează simptomele răcelii. În tratamentul pentru tuse, mierea joacă un rol extrem de important, iar asta datorită efectelor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.
Cum se prepară siropul de ridiche neagră pentru tuse seacă sau productivă?
Sucul obţinut din ridichea neagră este un remediu ideal realizat acasă, care te scapă de tuse, în special după o gripă sau răceală severă. Se foloseşte de zeci, poate chiar sute de ani ca remediu natural şi multe persoane preferă să folosească acest tratament natural în locul produselor farmaceutice.
Ai nevoie de 1 ridiche neagră de dimensiune medie și câteva linguri de miere. Spală ridichea şi fă-i o gaură în centru în care să adaugi 1-2 linguriţe de miere. Asigură-te însă că lași loc siropului care se va forma, adică nu umple „vasul” până la margini. Lasă compoziţia la temperatura camerei până se formează un strat gros de sirop. Toarnă siropul într-un borcan ermetic şi lasă-l la frigider. Bea 1-3 linguriţe în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de o săptămână.
Sursa: csid.ro; kulinareonok.ru