Uleiuri esențiale care țin departe căpușele

Uleiuri esențiale care țin departe căpușele

Primăvara, vara, dar și o bucată din toamnă ne place să ieșim la iarbă verde. Iar prin parcuri și păduri riscăm să prindem niște căpușe. Acestea poartă anumite pericole – de la o infecție simplă până la boala Lyme, care e destul de periculoasă și care nu se tratează. Boala Lyme apoi poate da complicații toată viața celui infectat.

În context am decis să găsim ce metode sunt pentru a ține căpușele departe de voi și de cei dragi vouă atunci când ieșiți să mai respirați și să vă distrați prin parc sau prin pădure. Astfel, acum vă informăm despre uleiurile esențiale care țin departe căpușele.

Ulei esențial de geranium sau mușcată

Câteva picături de acest ulei pot fi puse pe dosul mâinii și frecat locul pentru a răspândi mirosul. De asemenea este recomandat și după urechi. Căci căpușele preferă să se prindă de locurile din jurul urechilor sau chiar pe cap.

Ulei esențial de eucalipt sau de mentă

S-a demonstrat că acesta respinge căpușele. Puteți utiliza 2 cești de oțet alb, o ceașcă de apă și 20 de picături de ulei de eucalipt sau de mentă. Amesteci și pui într-un pulverizator, apoi pulverizezi pe piele, haine și păr. Poți re-aplica o dată la 4 ore pentru a nu permite apropierea căpușelor.

Ulei esențial de lămâie sau de cuișoare

Rețetă: cantități egale de uleiuri esențiale de lămâie, de cuișoare și de mentă, plus 1 cană de apă sau o jumătate de cană de gel de aloe vera. Apoi soluția obținută o aplicați sub formă de gel sau o pulverizați.

Ulei esențial de lavandă

Rețeta: 5 picături de ulei de eucalipt, 5 picături de ulei de lavandă, 2 lingurițe de ulei de migdale dulci sau de jojoba. Se aplică pe piele înainte de a ieși la iarbă verde.

 

Aveți grijă, unele uleiuri esențiale pot cauza reacții alergice. Uleiurile esențiale nu pot fi utilizate de gravide. 

 

Informații: lataifas.ro

Foto: okeydoc.ru

Adaugă comentariu